Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Wydawnictwo WNT prezentuje pierwszy na polskim rynku Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych, w którym szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym. Liczne rysunki i kolorowe fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa. Wartość książki podnoszą ...
39,60  55,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 15,40 
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich). W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które d...
48,87  51,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,13 
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:-technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;-proce...
57,84  79,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 22,06 
Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności....
33,14  40,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,16 
Podręcznik szkolny do nauki zawodów: -technik żywienia i gospodarstwa domowego -technik organizacji usług gastronomicznych -technik hotelarstwa -kelner-kucharz...
17,04  18,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 0,96 
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycj...
67,94  70,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,96 
<P>Zeszyt  ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie <STRONG style="TEXT-ALIGN: justify; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM: none; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; FONT: 14px/18px 'Calibri W02 Bold', Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif; WHITE-SPACE: normal; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(74,72,72); WORD-SPACING: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">kucharz</STRONG> oraz <STRONG style="TEXT-ALIGN: justify; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM...
63,06  65,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,74 
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowan...
48,87  51,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,13 
<P></P><P>Podręcznik do nauki zawodów <STRONG>technik technologii żywności</STRONG> oraz <STRONG>cukiernik. </STRONG>Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji <STRONG>T.4 </STRONG>(Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).<STRONG> </STRONG></P><P>Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:</P><UL> <LI>posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych, <LI>dobieranie mas...
58,17  60,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,53 
55,22  59,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,78 
wyd. FORMAT-AB
55,22  59,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,78 
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2012 roku....
45,78 
Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów technikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości ...
36,55  41,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,25 
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Została opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 VII 1986 r. w niej ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny....
34,37  39,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,93 
Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharza. Omówiono w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych....
30,58  35,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,22 
znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury....
22,14  29,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,86 
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarwstwa domowego.
13,00 
Podręcznik dla uczniów techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
26,22  28,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,78 
Podręcznik przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego
23,28  26,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,72 
Podręcznik jest przeznaczony do nauki technologii i towaroznawstwa na poziomie technikum. Zawiera wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normalizacji, systemy zapewnienia jakości oraz zasady certyfikacji i akredytacji w Polsce i na świecie. Zapoznaje on ucznia z prawami i obowiązkami konsumenta i sprzedawcy oraz z gospodarką opakowaniową, zasadami transportu i magazynowania, metodami przedł...
29,07  29,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 0,13 
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie ...
46,20  60,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 13,80 
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak po...
49,87  65,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 15,23 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce...
33,46 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II szerokoprofilowego technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód - technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności. W części 2. omówiono operacje i procesy jednostkowe wykonywane w technologii żywności oraz problemy związane z utrwalaniem żywności metodami termicznymi, przez odwadnianie, metodami chemicznymi i biologi...
39,37  44,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,53 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy III technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności. Część 3. podręcznika zawiera wiadomości z zakresu higieny produkcji żywności oraz gospodarki wodno-ściekowej i energetycznej w zakładach przetwórstwa spożywczego. Podano w nim również w zarysie najważniejsze wiadomości na t...
37,32 
autorzy: Mieczysław Dłużewski, Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński, Anna Dłużewska, Leonard Jankiewicz, Andrzej Jarczyk, Mirosław Słowiński Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny- podstawy przetwórstwa żywności. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu ...
42,43 
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji <STRONG style="TEXT-ALIGN: justify; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM: none; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; FONT: 14px/18px 'Calibri W02 Bold', Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif; WHITE-SPACE: normal; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(74,72,72); WORD-SPACING: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">T.4</STRONG> (Produkcja wyrobów cukierniczych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje...
38,38  40,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,12 
Podręcznik pt. "Towaroznawstwo spożywcze" - praca zbiorowa pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny - dla technika technologii żywności już w sprzedaży. Podręcznik otrzymał dopuszczenie do użytku szkolnego. Spis treści: Wiadomości wstępne Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności Baza surowcowa przetwórstwa spożywczego Składniki żywności Dodatki do żywności Jakość surowców i produktów żywnościowych Opakowania żywności Środki myjące i dezynfekujące wykorzystywane w przetwarzaniu żywności Zastosow...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich). W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uw...
50,41  52,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,19 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane ...
32,07  35,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,83 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.