Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
53181202509KS
-12%

Technologia żywności cz.2 Dłużewski WSiP Technikum

Mieczysław Dłużewski , Anna Dłużewska

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Mieczysław Dłużewski , Anna Dłużewska
Liczba stron: 420
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2009
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302079764
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302079764
Technologia żywności cz.2 Dłużewski WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
44,90
39,37
Oszczędzasz: 5,53

Opis

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II szerokoprofilowego technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód - technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.

W części 2. omówiono operacje i procesy jednostkowe wykonywane w technologii żywności oraz problemy związane z utrwalaniem żywności metodami termicznymi, przez odwadnianie, metodami chemicznymi i biologicznymi.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.