Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Wiem, że spora grupa sięgających po książki kulinarne ma kłopot z inwencją w kuchni. Ta książka jest dla Was. Ale również dla tych, którzy gotują zaciekle, co chwilę coś zmieniają, wymyślają i nie boją się eksperymentować. Ta książka jest tym bardziej dla Was, bo zrozumiecie moją pasję, którą chcę się dzielić (.). Namawiam Was do gotowania, do dzielenia się szczęściem i jedzeniem. Do karmienia innych, bo to chyba najważniejsze w tym całym zamieszaniu. To najpiękniejsze, gdy można kogoś nakarmić ...
49,14  69,99 
Oszczędzasz: 20,85 
Aż 150 przepisów, mnóstwo praktycznych porad i kolorowych fotografii! Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo? Niezależnie od tego, czy masz doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz kucharską przygodę, Twoje dziecko może jeść równie smacznie jak tytułowi Ala i Antek, a Ty i reszta rodziny razem z nim. W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz: Przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują stars...
30,34  39,90 
Oszczędzasz: 9,56 
Nieodłącznym punktem popularnego programy Pytanie na Śniadanie jest tzw. kącik kulinarny. Mistrzowie kuchni zapraszani do programu prezentują widzom swoje propozycje, prowadzący im towarzyszą, próbują, rozmawiają. Wszystko to odbywa się w niezwykle sympatycznej atmosferze. Właśnie ten niesamowity klimat, który panuje na planie, odtwarza Album Kulinarny Pytanie na Śniadanie. Obok ciekawych przepisów na śniadanie czytelnicy znajdą w nim wywiady z prowadzącymi program, ciekawe, zabawne, inspirujące...
45,54  49,90 
Oszczędzasz: 4,36 
To obszerne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożywienia. Autorka zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia przygotowywanego tak, aby jak najpełniej wykorzystać zawarte w nim cenne składniki. Zwraca również uwagę na to, że nowa dietetyka nie klasyfikuje produktów według zawartych składników pokarmowych, ale według ich witalności....
23,69  34,90 
Oszczędzasz: 11,21 
Przyprawy i zioła - Twoja domowa apteczka Autorka oferuje Ci niektóre z najsilniejszych leków ziołowych na świecie, które zostały wypróbowane i przetestowane przez tysiąclecia. Łączy starożytną mądrość z nowoczesnym naukowym rozumieniem ziołolecznictwa. Oferuje naturalną domową aptekę i uczy jak powinna działać. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz więcej energii, poprawy trawienia, głębszego snu czy odporności, dostarczy Ci wiedzy potrzebnej do przywrócenia zdrowia i przyczyni się do trwałej o...
68,29  89,80 
Oszczędzasz: 21,51 
Jak smakują ciasteczka razowe z czekoladą, czy można upiec ciasto agrestowe z różaną bezą, przygotować mus owocowy z owsianą kruszonką albo babkę jagodową z sosem kiwi, co to są tartaletki figowe... na te i inne pytania odpowiada Damian Kordas w swojej najnowszej książce Ale ciacho. Jego propozycje, między innymi oryginalne ciasta czy orzeźwiające koktajle owocowe, nie tylko pieszczą podniebienie, ale także są zdrowe dla organizmu. Młody kucharz z ogromną pasją i pełnym zaangażowaniem komponuje ...
39,94  49,90 
Oszczędzasz: 9,96 
Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy. Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń. W książce znajdziecie: informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia, anegdoty i ciekawostki oraz obycz...
28,60  49,90 
Oszczędzasz: 21,30 
Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce Apetyt skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni umieć przyrządzić. To książka kucharska niepodobna do innych, lista dań uwielbianych w jego domu...
68,70  69,90 
Oszczędzasz: 1,20 
Najlepsze przepisy kuchni meksykańskiej Kulinarna podróż do Meksyku. Magdalena Keller-Bigda Autorka bloga apetycznie-klasycznie.pl odkrywa przed nami prawdziwe meksykańskie dania, zarówno te podawane w eleganckich restauracjach, zwykłych barach, przydrożnych stoiskach, jak też w meksykańskich domach. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję Autorka mieszkając przez ponad dwa lata w Meksyku poznała kultowe smaki kuchni meksykańskiej, odkryła dania by móc czerpać z autentycznych r...
30,42  40,00 
Oszczędzasz: 9,58 
17,87  29,95 
Oszczędzasz: 12,08 
Konfitury, dżemy, kiszonki Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Marynowane grzyby, kiszone ogórki, konfitury z wiśni czy śliwkowe powidła dowiedz się, jak je przyrządzić, by smakowały jak z babcinej spiżarni. Ponad 170 przepisów na tradycyjne domowe przetwory, najlepsze metody przetwarzania owoców i warzyw, praktyczne porady znane kied...
28,64  49,95 
Oszczędzasz: 21,31 
Prof. dr hab. Maria Paradowska (1932-2011) kierowała Pracownią Etnologii Instytutu Archeologii i Etnologii PAN Oddział w Poznaniu. Prowadziła badania nad wkładem polskich badaczy, podróżników i emigrantów do etnografii polskiej oraz nad rolą kulturową, jaką odegrali oni na kontynencie amerykańskim, w szczególności w Ameryce Łacińskiej. Drugą pasją badawczą Marii Paradowskiej był bliski jej sercu Poznań, jego dzieje i kultura. Z tego też kręgu zainteresowań autorki wywodzi się niniejsza książka, ...
28,98  35,00 
Oszczędzasz: 6,02 
Jak zamówić piwo w 25 językach, by móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze · Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko utartym: "Często tu bywasz"? · Zasady gry w bilard, rzutki i piłkarzyki, barowe triki i gry towarzyskie Książka Barmańskie triki prezentuje subtelną sztukę aranżowania drinków i techniki mieszania alkoholi, przypomina gry towarzyskie oraz zasady zachowania się w barze i na przyjęciu....
27,08  39,90 
Oszczędzasz: 12,82 
"Beauty Food" zawiera 85 przepisów, które mają wpływ na zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci. Dzięki dobrze zbilansowanym potrawom sprawimy, że żadne suplementy diety nie będą potrzebne. Książka pełna jest receptur na zdrowe i odżywcze śniadania, przekąski, soki, smoothies, pyszne desery i koktajle. Wszystko dobrane starannie, by zapewnić nam jak najwięcej składników odżywczych i witamin potrzebnych, by nasza skóra wprost jaśniała blaskiem....
31,07  45,00 
Oszczędzasz: 13,93 
Słodycze bez cukru, wypieki bez mąki, słodkości bez wyrzutów sumienia. Kasia Burzyńska do niedawna potrafiła się bawić do rana. Ale odkąd została mamą, rano mówi Dzień dobry Polsko!, by prosto z pracy biec do do domu i rozpieszczać domowników zdrowymi pysznymi słodkimi daniami, które komponuje według własnych przepisów. ...
9,34  39,90 
Oszczędzasz: 30,56 
Tomasz Leśniak, kucharz polskich piłkarzy: Do współpracy przy książce zaprosiłem piłkarzy reprezentacji, z którymi gotujemy ich ulubione potrawy bądź nawiązujemy do ich smaków dzieciństwa. M.in. z Robertem Lewandowskim, Grzegorzem Krychowiakiem czy Arturem Borucem rozmawiamy też, jak przez lata zmieniała się ich świadomość żywieniowa. Pokazujemy, kiedy odkryli, że odpowiednia dieta to jeden z najważniejszych czynników sukcesu. W książce nie zabraknie też przepisów legend, m.in. Zbigniewa Bońka c...
23,87  39,99 
Oszczędzasz: 16,12 
Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Niezależnie od tego, czy ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze ta książka jest dla Ciebie. Jeśli chcesz, żeby noga lepiej podawała, a spodenki dobrze leżały, musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest paliwo. W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdziesz proste przepisy na pożywne i zdrowe dania, które zapewnią Ci energię i szybkość, nie dodając przy tym zbędnych kilogramów. Wszystkie przepisy zo...
49,14  49,99 
Oszczędzasz: 0,85 
Kurczak curry w sosie agrestowym, bazyliowe naleśniki z wędzoną gruszką, kozim serem i prażonymi migdałami, a może kopytka z bobu wypróbuj przepisy na wyśmienite dania wyselekcjonowane podczas wyjątkowego konkursu dla blogerów kulinarnych i poczuj się jak chef własnej restauracji. ...
33,86  49,90 
Oszczędzasz: 16,04 
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości. Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kul...
19,24  29,90 
Oszczędzasz: 10,66 
Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej? Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza słowem buonissima! Książka Buonissima to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia celebrację i prze...
67,81  69,00 
Oszczędzasz: 1,19 
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową Bursztyn i żyto przybliża nam interesują część Europy, oprowadza nas po jej stolicach, opowiada jej dzieje i odkrywa dynamiczny, nowy styl gotowania. Tamtejsza kuchnia, przedstawiona na tle bogatej historii i kultury krajów bałtyckich, jest bramą do lepszego zrozumienia tego regionu i mentalności jego mieszkańców. Przepisy osadzone w bałtyckiej trady...
75,06  98,70 
Oszczędzasz: 23,64 
Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania na przykład grillowani...
68,70  69,90 
Oszczędzasz: 1,20 
Chleb bez glutenu? To prostsze niż myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są łatwe. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych mąk często wychodzi twarde lub mało wyrośnięte, a czasem zwyczajnie niesmaczne. Wszystkie smaki i kształty nieudanego pieczywa przerobiła na sobie Aga Bednarska, autorka bloga bezglutenowejadlo.pl. Mimo tego nie poddała się i uparcie zmierzała do jednego celu upiec pyszny, pozbawiony glutenu chleb! Jej książka to efekt wielu lat zdobywania wiedzy, zgłębi...
26,27  44,90 
Oszczędzasz: 18,63 
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych. Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna c...
27,08  39,90 
Oszczędzasz: 12,82 
Przepisy, techniki i drogi na skróty. Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który na chlebie zjadł zęby - dosłownie! Twarde, miękkie, krótsze, dłuższe, jasne, ciemne, kwaśne, słodkie i do tego łatwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazują, że piec można jednocześnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pięknymi ilustracjami, które zachwycą zarówno sezonowego entuzjastę, jak i starego wyjadacza. Pieczenie...
36,58  53,00 
Oszczędzasz: 16,42 
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni. Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji? Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo! Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko. Dowiedz się, jak smakują: pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką, marynowane czereśnie z rumia...
33,69  44,99 
Oszczędzasz: 11,30 
Siostra Salomea i Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. To samo zgromadzenie i ta sama pasja
13,59  14,90 
Oszczędzasz: 1,31 
Książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po które dzwonimy do naszych mam i spisujemy na szybko na karteczkach, a później musimy ich szukać. Teraz wszystkie, opatrzone pięknymi fotografiami, będziemy mieć zawsze pod ręką. Te receptury na wypieki przekazywane były z pokolenia na pokolenie. Nasze mamy i babcie własnoręcznie spisywały je pieczołowicie w...
17,64  26,00 
Oszczędzasz: 8,36 
Bostoński placek śmietankowy czy cytrynową "Kreolkę", "Czarcią stopę" z polewą czy "Kransoludki z ciemnego lasu"? A może coś bardziej tradycyjnego? W naszej ciekawej książce każda pani domu znajdzie coś, by zachwycić i zadziwić najbliższych - rodzinę, przyjaciół, znajomych nawet najbardziej wymagających. Są tu przepisy na ciasta i staropolskie, i egzotyczne (nieznane u nas wcześniej), i receptury drogie, i tanie, i bardzo wykwintne, i zupełnie zwyczajne. Łączy je jedno - wykorzystane w kuchni ni...
26,46  29,00 
Oszczędzasz: 2,54 
Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy. Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść. Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę Bezglutenowe pr...
46,23  49,90 
Oszczędzasz: 3,67 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.