Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaKucharz

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Zbiór zawiera 10 zestawów zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz. Każdy zestaw składa się z 70 zadań testowych (50 w części pierwszej sprawdzającej wiadomości i umiejętności właściwe dla kwalifikacji w zawodzie oraz 20 w części drugiej sprawdzającej wiadomości i umiejętności związane z działalnością gospodarczą). Zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz obecną strukturą egzaminu zawodowego. Oprócz tego zbiór z...
27,62  35,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 8,18 
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne....
35,97  40,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,73 
Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organizacji kuchni, możliwość jej wyposażenia oraz sposoby obróbki żywności. Druga część książki to zbiór przepisów i porad kulinarnych....
118,80  165,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 46,20 
<P>Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji <STRONG>T.6</STRONG> (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w rozwiązywaniu praktycznej i teoretycznej części egzaminu zawodowego.</P>...
36,72  43,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,28 
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz. Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemn...
40,75  46,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,85 
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktyczne...
38,72  44,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,38 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej
39,77  45,40 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,63 
17,79  19,01 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,22 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.