Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaKucharz
44450901059KS
-13%

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej

Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo:Rea
Autor: Małgorzata Konarzewska
Tłumacz: Mec Renata
Liczba stron: 338
Rok wydania w Polsce: 2009
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788371419942
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788371419942
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Cena sugerowana przez wydawcę:
46,60
40,75
Oszczędzasz: 5,85

Opis

Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz. Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.