Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
50488202467KS

Technologia żywności 1

Mieczysław Dłużewski , Jadwiga Chuchlowa , Karol Krajewski , Włodzimierz Kamiński

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Mieczysław Dłużewski , Jadwiga Chuchlowa , Karol Krajewski , Włodzimierz Kamiński
Tłumacz: Krystyna Sip
Liczba stron: 240
Seria wydawnicza: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Rok wydania w Polsce: 2004
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302078477
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302078477
Technologia żywności 1
33,46

Opis

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.