Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
52946402509KS
-11%

Zasady żywienia człowieka Kunachowicz WSiP

Hanna Kunachowicz , Elżbieta Czarnowska-Misztal , Halina Turlejska

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Hanna Kunachowicz , Elżbieta Czarnowska-Misztal , Halina Turlejska
Liczba stron: 254
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2008
Format: 20.0x29.5cm
ISBN: 9788302091490
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302091490
Zasady żywienia człowieka Kunachowicz WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
35,90
32,07
Oszczędzasz: 3,83

Opis

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.

Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia.
Stan prawny aktualny na 2007 rok.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.