Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
52946102509KS
-13%

Technologia gastron. z towarozn. cz.1 Procner WSiP

Aleksandra Procner , Procner Aleksandra

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Aleksandra Procner , Procner Aleksandra
Liczba stron: 256
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2008
Format: 16.5x23.5cm
ISBN: 9788302027895
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302027895
Technologia gastron. z towarozn. cz.1 Procner WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
41,80
36,55
Oszczędzasz: 5,25

Opis

Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów technikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.