Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP
-4%

Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP

Wydawnictwo:WSiP
Liczba stron: 488
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2015
EAN:9788302152573
Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
65,80
63,06
Oszczędzasz: 2,74

Opis

Zeszyt  ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.   


Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.