Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
-4%

Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.

Katarzyna Kocierz

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Katarzyna Kocierz
Liczba stron: 288
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 17x24 cm
EAN:9788302147371
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
Cena sugerowana przez wydawcę:
60,70
58,17
Oszczędzasz: 2,53

Opis

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).

Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:

  • posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,
  • dobieranie maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,
  • dobieranie urządzeń do przechowywania wyrobów cukierniczych.

W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną).

Podręcznik został wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami przedstawiającymi najnowsze maszyny, urządzenia oraz sprzęt cukierniczy.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.