Opis
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).
Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:
- posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,
- dobieranie maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,
- dobieranie urządzeń do przechowywania wyrobów cukierniczych.
W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną).
Podręcznik został wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami przedstawiającymi najnowsze maszyny, urządzenia oraz sprzęt cukierniczy.
Inne tego autora
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając uwagę na informacje istotne dla konsumenta.Prezentuje szczegółowo wybrane grupy towarów nieżywnościowych.Przedstawia zasady dotyczące transportu i magazynowania.Wskazuje najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta.Opisuje pro...
48,49 zł
50,60 zł
Oszczędzasz: 2,11 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej i szkoły policealnej.
31,18 zł
34,80 zł
Oszczędzasz: 3,62 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Towaroznawstwo – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu.
Materiał został podzielony na trzy podstawowe rozdziały:
- ogólny,
- artykułów żywnościowych
- artykułów nieżywnościowych.
Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnien...
33,12 zł
40,30 zł
Oszczędzasz: 7,18 zł
Cena sugerowana przez wydawcę