Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik żywienia i usług gastronomicznych
47689701059KS
-18%

Towaroznawstwo Podręcznik dla zawodu sprzedawca w zasadniczej szkole zawodowej i szkole policealnej

Marta Misiarz , Katarzyna Kocierz

Wydawnictwo:Rea
Autor: Marta Misiarz , Katarzyna Kocierz
Tłumacz: Agnieszka Brzezowska
Liczba stron: 344
Rok wydania w Polsce: 2009
Format: 17.0x24.0cm
ISBN: 9788375440232
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788375440232
Towaroznawstwo
Cena sugerowana przez wydawcę:
40,30
33,12
Oszczędzasz: 7,18

Opis

Towaroznawstwo – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu. Materiał został podzielony na trzy podstawowe rozdziały: - ogólny, - artykułów żywnościowych - artykułów nieżywnościowych. Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnienia z towaroznawstwa dotyczące zasad klasyfikacji towarów, metod badania i oceny jakości towarów, podziału opakowań, zasad magazynowania, przechowywania i transportu towarów. Rozdział drugi zawiera wiadomości towaroznawcze o artykułach żywnościowych: składniki odżywcze, klasyfikację żywności, ocenę towaroznawczą grup surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, metody ich przechowywania i magazynowania. Rozdział trzeci prezentuje informacje o artykułach nieżywnościowych powszechnego użytku. Przedstawiono w nim klasyfikację wybranych towarów oraz podano zasady ich przechowywania i magazynowania. Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa i przejrzystość. Liczne fotografie, rysunki, tabele i schematy poglądowe ułatwią uczniom przyswojenie omawianych zagadnień. Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania oraz uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikację zawodowe dla zawodu sprzedawca.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.