Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik technologii żywności
45211601007KS
-23%

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Adam Olszewski

Wydawnictwo:WNT
Autor: Adam Olszewski
Tłumacz: Wanda Gajkowska
Liczba stron: 364
Rok wydania w Polsce: 2008
Format: 12.0x18.0cm
ISBN: 9788320433661
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788320433661
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Cena sugerowana przez wydawcę:
65,10
49,87
Oszczędzasz: 15,23

Opis

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej. Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.