Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawodu

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego obiekty w środowisku, ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego - profil kształtowanie środowiska (nr dopuszczenia LP-KS/MENiS/2002-04-30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: "Rozwój techniki budowlanej", "Budynki", "Budowle inżynierskie", "Procesy urbanistyczne". Książka pomaga uczniowi dokładnie poznać i zrozumieć zagadnienia związane z rozwojem myśli architektonicznej i budowlanej na przestrzeni...
21,29  26,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,71 
Dzięki tej książce: - poznasz szczegółowo, jakie badania i pomiary należy wykonać w środowisku pracy - poznasz dopuszczalne normy szkodliwych czynników w środowisku pracy - znajdziesz gotowe wzory pism niezbędnych do przygotowania po przeprowadzeniu badań - nauczysz się poprawnie interpretować istniejące niejasności w polskim prawodawstwie - dowiesz się, jakie prace są wzbronione kobietom w ciąży i młodocianym...
19,58  25,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,92 
W książce przedstawiono ważniejsze przepisy dotyczące budowy i eksploatacji urządzeń technicznych objętych dozorem technicznym oraz omówiono rodzaje dźwigów, ich budowę, a także zasady bezpiecznej eksploatacji. Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla osób ubiegających się o uzyskanie uprawnień do obsługi dźwigów w kategoriach IID i ID, a także dla innych osób zajmujących się eksploatacją dźwigów....
21,14  25,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,06 
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłu...
33,96  41,40 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,44 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,74 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  36,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,74 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.11 (Obsługa gości przyjeżdżających i wyjeżdżających). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania procedur związanych z obsługą gości w recepcji, sporządzania związanej nimi dokumentacji, przyjmowania płatności w różnych formach, oferowania usług dodatkowych oraz udzielania informacji turystycznej. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracja...
37,79  44,25 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,46 
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Autorzy wyczerpująco opisali kwestie dotyczące przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Zaprezentowali informacje dotyczące przyjmowania i realizacji zamówień usług dodatkowych, ich organiz...
56,32 
Zeszyt ćwiczeń skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Zbiór zadań. Obsługa gości w obiekcie hotelarskim to idealna publikacja uzupełniająca podręczniki z zakresu obsługi gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Dzięki wykonaniu wielu różnorodnych zadań kandydat do zawodu technik hotelarstwa lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i nauczy się stosowania wiedzy teor...
59,12  61,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,58 
W książce zebrano wiadomości dotyczące budowy, obsługi i konserwacji żurawi stacjonarnych w zakresie wymaganym od kandydatów do obsługi oraz konserwatorów. Książka przeznaczona jest dla osób ubiegających się o odpowiednie uprawnienia do obsługi lub konserwacji żurawi stacjonarnych. Aktualizacji dokonał mgr inż. Waldemar Polko...
26,84  32,25 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,41 
W książce w sposób zwięzły i przystępny zebrano wiadomości dotyczące budowy obrabiarek sterowanych numerycznie, ich obsługi oraz programowania. Zawarto również niezbędne wiadomości dotyczące technologii obróbki oraz diagnostyki procesu skrawania. Przedstawione podstawy programowania obejmują zakres niezbędny dla operatora obrabiarki CNC. Książka przewidziana jest zarówno jako podręcznik dla operatorów obrabiarek CNC, jak również osób pragnących zdobyć taki zawód. Ponadto może być ona wykorzystan...
63,75 
<P></P><P>Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum.</P><UL> <LI>Przedstawia podstawowe funkcje programów Office.</LI> <LI>Uczy technik pisania bezwzrokowego.</LI> <LI>Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie.</LI> <LI>Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART i  prezentuje ich wykonanie w oparciu o zrzuty ekranowe.</LI> <LI>Charakteryzuje podstawowe pisma urzędowe...
45,90  47,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,00 
Podręcznik prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Do książki dołączono płytę CD-ROM, na której znajduje się autorski program do obsługi informatycznej hotelu - prosty w obsłudze i jednocześnie zawierający wszystkie moduły, które mają profesjonalne programy stosowane w hotelach....
40,18  45,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,72 
Treści zawarte w podręczniku są podzielone na trzy rozdziały: technika komputerowa w hotelarstwie, użytkowe programy specjalistyczne, praca biurowa. W rozdziale pierwszym przedstawiono: organizację stanowiska pracy, budowę sprzętu komputerowego, obsługę informatyczną w obiektach hotelarskich, oprogramowanie komputerowe, pakiet MS Office, Internet, pocztę elektroniczną, techniki biegłego pisania na klawiaturze komputerowej. Rozdział drugi omawia programy hotelowe przeznaczone do wspomagania pracy...
33,05  37,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,05 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa prezentujący wiedzę i uczący umiejętności stosowania programów komputerowych wspomagających pracę w branży hotelarskiej, obsługi urządzeń biurowych, rezerwacji oraz prowadzenia korespondencji związanej z funkcjonowaniem obiektu hotelarskiego. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania. Do podręcznika jest dołączona płyta z programem komputerowym um...
62,19  64,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zasta...
64,00  66,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,80 
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:<BR>sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),<BR>zwyczajów żywieniowych różnych narodów,<BR>serwisu specjalnego,<BR>sztuki barmańskiej,<BR>obsługi gości hotelowych,<BR>organizacji przyjęć.<BR>Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.<...
64,00  66,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,80 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego; profil usługowo-gospodarczy. Został napisany zgodnie z podstawą programową MENiS do bloku tematycznego: Obsługa klienta, moduł: Jakość usług, oraz według autorskiego konspektu. ci nauczania są zawarte w kilku częściach: Komunikacja w obsłudze klientaCechy sprzedawcyPotrzeby klientaObsługa klientaPrawa klientanych na rozdziały.ólne rozdziały są skonstruowane według tego samego schematu:rowadzający;;Czego nauczymy się z tego rozdziału;...
29,41  32,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,19 
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym do bloku tematycznego; Obsługa klienta.iono w nim system klasyfikacji towarów i usług oraz sposoby dobierania towaru do odpowiedniej grupy, podano zasady korzystania z norm. Przedstawiono właściowści towarów w aspekcie czynników wpływających na ich jakość oraz metody badania jakości towarów. Uczeń zapozna się ze znakami towarowymi umieszczanymi na opakowaniach i etykietach, nauczy się odczytywać z nich ...
23,74  25,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,86 
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach (planowany termin wydania części 2 to styczeń 2023 r.) i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach s...
42,13  45,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,87 
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szkol...
46,81  50,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,19 
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Omawia szczegółowo metody prowadzenia sprzedaży. Duży nacisk kładzie na prowadzenie rozmowy sprzedażowej i cechy osobowościowe sprzedawcy. Dokładnie omawia także typy klientów. Zwraca uwagę na zasady etyki i bezpieczeństwa w pracy w sprzedaży. Wprowadza najważniejsze zagadnienia prawne związane z działalności...
48,49  50,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,11 
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: działalność zakładów gastronomicznych, marketing i planowanie usług gastronomicznych, promowanie usług gastronomicznych, koszty usług gastronomicznych, wyposażenie do obsługi gości, przygot...
63,06  65,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,74 
W części 1 książki podano wiadomości na temat rodzajów zakładów gastronomicznych, omówiono czynności pracowników w części handlowej zakładu i różne systemy obsługi. Omówiono także sposoby przygotowywania sali konsumenckiej do obsługi i czynności porządkowe. Wyjaśniono rodzaje i rolę bufetu w zakładzie gastronomicznym, technikę noszenia tac i ogólne zasady serwowania dań w systemie a la carte, przekąsek, zup, dań zasadniczych i deserów. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych - z...
46,06  48,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,54 
W części 2 książki podano wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono technikę podawania napojów bezalkoholowych gorących i zimnych oraz napojów alkoholowych. Przedstawiono także organizację i obsługę różnego rodzaju przyjęć - bankietów, rolę cocktail-baru w zakładzie gastronomicznym, obsługę gości hotelowych oraz systemy rozliczeń kelnerskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych - zawód: kelner, oraz dla uczniów liceów zaw...
38,73  44,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,57 
<P></P><P>Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu <STRONG>technik hotelarstwa</STRONG> na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji <STRONG>T.12</STRONG> (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).</P><UL> <LI>Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta.</LI> <LI>Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań. </LI> <LI>Wprowadza terminy angielskie i francuskie używane w branży hotelarskiej i  ...
50,41  52,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,19 
Treści kształcenia zostały podzielone na dwie części i ujęte zostały w następujących działach związanych z: rodzajami usług świadczonych przez gastronomię hotelową, wpływem kultury osobistej i etyki na jakość świadczonych usług, techniką oraz zasadami serwowania i podawania różnych potraw i napojów, technikami obsługi przyjęć okolicznościowych. W podręczniku zawarto również treści dotyczące rodzajów kart menu, sposobów rozliczeń kelnerskich, podstawowych zasad BHP i przepisów sanitarno-epidemi...
23,04  26,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,76 
W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich....
24,84  29,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,36 
Zbiór zadań. Obsługa ładunków w portach i terminalach pozwala sprawdzić wiadomości i umiejętności z zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów i ładunków w portach i terminalach). Zawiera bardzo dużo ćwiczeń, które pomogą zrozumieć między innymi takie zagadnienia, jak: formowanie jednostek transportowych, oznakowanie ładunku, jednostki ładunkowej i środka transportu, wybór środka transportu dalekiego w zależności od rodzaju n...
59,12 
Doskonała propozycja do nauki w zawodach technik logistyk i magazynier. Podręcznik zawiera materiał z zakresu kwalifikacji AU.22. Obsługa magazynów (1. część kwalifikacji Realizacja procesów magazynowych). Autorzy dokładnie i przystępnie przedstawili takie zagadnienia jak: zapasy w przedsiębiorstwie i zarządzanie nimi, procesy w magazynie, transportowe czynności magazynowe, zagospodarowanie przestrzeni magazynowej, informatyka w magazynie, koszty i dokumentacja oraz ewidencja w gospodarce magazy...
59,00 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.