Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawodu

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Zeszyt testów i ćwiczeń przyg. do egz. KW EKA.05
66,15 
Stan prawny na 1 marca 2022 roku Zeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikację HAN.02: Prowadzenie działań handlowych. Opracowanie zawiera rozwiązane przykłady i ćwiczenia do rozwiązania z wykorzystaniem programu Subiekt GT oraz zadania pomocne w trakcie przygotowywania się przez uczniów do części pisemnej i praktycznej egzaminu. Zadania egzaminacyjne opracowane zostały zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz z pr...
58,85 
Ćwiczenia i testy przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik ekonomista nie podlegają procedurze zatwierdzenia przez Ministra Edukacji Narodowej i Sportu. ...
19,42 
Zeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do zdania części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikację EKA.04: Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej. Wydawnictwo zawiera zadania egzaminacyjne opracowane zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz zgodnie z przyjętą strukturą egzaminu potwierdzającego kwalifikację EKA.04. Zbiór prezentuje 38 przykładowych zadań sprawdzających nabyte umiejętności, z jakimi uczeń może spotkać ...
66,15 
Stan prawny na 1 kwietnia 2015 roku Zeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.22: Prowadzenie działalności handlowej. Opracowanie zawiera rozwiązane przykłady oraz ćwiczenia do rozwiązania z wykorzystaniem programów firmy InsERT (Subiekt GT, Gratyfikant GT, Rewizor GT, Rachmistrz GT) oraz zadania pomocne w trakcie przygotowywania się przez uczniów do części pisemnej i praktycznej egzaminu. Zadania egzaminacyjne opracowa...
33,97 
Zeszyt testów i ćwiczeń przygotowujących do egzaminu przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.35: Planowanie i prowadzenie działalności gospodarczej w organizacji. Zadania egzaminacyjne opracowane zostały zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz zgodnie z przyjętą strukturą egzaminu potwierdzajacego kwalifikację A.35. ...
30,88 
<BR>ZESZYT TESTÓW I ĆWICZEŃ PRZYGOTOWUJĄCYCH DO EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJĘ A.36.<P> </P><P>Zeszyt testów i ćwiczeń przeznaczony jest dla uczniów przygotowujących się do części pisemnej i praktycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.36: Prowadzenie rachunkowości.<BR>Zadania egzaminacyjne opracowane zostały zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz zgodnie z przyjętą strukturą egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.36. W jego części praktycznej o...
40,43 
27,61  38,35 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 10,74 
W książce w sposób ogólny omówiono konwencjonalne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, efektywności energetycznej i ekologii. Podano też przykład wykonania i wykorzystania audytu enegetycznego w praktyce, uwzględniając różne warianty termomodernizacyjne lokalnego źródła ciepła. Adresatami książki są osoby zajmujące się inwestowaniem i użytkowaniem źródeł ciepła w budownictwie mieszkaniowym. Książka może być także pomocna uczniom szkół średnich technicznych oraz studentom odpowiednich ...
21,13  25,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,07 
- Elementy konstrukcyjne żurawia HDS - Obowiązki operatora żurawia przeładunkowego HDS - Eksploatacja żurawia przeładunkowego - Podnoszenie ładunku, nomogram udźwigu - Liny, zawiesia i haki - Układ hydrauliczny...
29,43  40,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 10,57 
Parametry techniczne, budowa, sterowanie, urządzenia zabezpieczające oraz montaż i konserwacja żurawi przeładunkowych to treść niniejszej książki. Książka adresowana jest do osób zajmujących się montażem, eksploatacją i konserwacją żurawi przeładunkowych. Aktualizacji dokonał mgr inż. W. Polko...
48,18  57,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 8,82 
Książka zawiera opis budowy i działania zurawi oraz ich podział według podstawowych cech konstrukcyjnych i przeznaczenia. Omówiono szczegółowo zespoły i podzespoły żurawi (wyposażenie elektryczne, układy hydrauliczne, konstrukcje nośne, podwozia, podstawy, mechanizmy napędowe, urządzenia zabezpieczające). Przedstawiono też zasady i sposoby montażu żurawi oraz ich konserwacji, a także wymgania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Książka przeznaczona jest dla konserwatorów i montażystów żur...
58,25  76,65 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 18,40 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego. ...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego. OD AUTOREK: Szanowni Państwo, decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, n...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
<P style="TEXT-ALIGN: left">Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.</P><P style="TEXT-ALIGN: left">Dopuszczony do użytku szkolnego. </P>...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z obecnie obowiązującą podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, opracowaną na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach, oraz uwzględnia stan prawny z lutego 2016 r.<...
32,75  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,25 
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych ...
45,87  49,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,13 
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (Dz.U. z17.02.2012 r. poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w styczniu 2017 roku. ...
32,75  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,25 
Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i w...
35,57  38,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,43 
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404 w zakresie kwalifikacji: T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawi...
35,57  38,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,43 
<P><STRONG>Żywienie i usługi gastronomiczne</STRONG><STRONG>Cz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii</STRONG> jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z obecnie obowiązującą podstawą programową kształcenia w tym zawodzie oraz uwzględnia stan prawny na 16.10.2016 r.   </P>...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 2. Organizowanie produkcji gastronomicznej Uczeń: 1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów; 2) planuje produkcję potraw i napojów; 3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów; 4) ocenia jakość sporzą...
32,75  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,25 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.