Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomiczna
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X
-6%

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X

Joanna Ozdarska

Wydawnictwo:Format-AB
Autor: Joanna Ozdarska
Liczba stron: 270
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2018
Format: 16,5x23,5 cm
EAN:9788389184825
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X
Cena sugerowana przez wydawcę:
38,00
35,57
Oszczędzasz: 2,43

Opis

Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego.
Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i wartości odżywczej żywności oraz racjonalnym odżywianiu. Charakteryzuje również zagrożenia zdrowotne, jakie niesie ze sobą niezbilansowana dieta współczesnego człowieka. Pogłębia edukację żywieniową, zachęca do zdrowego stylu życia. Przyszłych żywieniowców zaś uwrażliwia na odpowiedzialność za zdrowie konsumentów.
W podręczniku zaprezentowano, jak planować jadłospisy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia oraz zaleceniami aktualnych norm żywieniowych. Uczy organizacji żywienia, jej planowania, rozliczania i oceny.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.