Opis
Zbiór zawiera 5 zestawów pytań (częśc pisemna i praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego (zawód: kucharz małej gastronomii). Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). Na końcu książki zamieszczone są odpowiedzi do wszystkich zadań. Spis treści WSTĘP 1. EGZAMIN ZAWODOWY (wyciąg z rozporządzenia MEN) 2. STANDARD WYMAGAŃ EGZAMINACYJNYCH DLA ZAWODU 3. WYMAGANIA, KTÓRE TRZEBA SPEŁNIĆ, ABY PRZYSTĄPIĆ DO EGZAMINU ZAWODOWEGO 4. ETAP PISEMNY EGZAMINU ZAWODOWEGO Zestaw 1. Zestaw 2. Zestaw 3. Zestaw 4. Zestaw 5. 5. ETAP PRAKTYCZNY EGZAMINU ZAWODOWEGO Zadanie 1. wraz z arkuszem obserwacji Zadanie 2. wraz z arkuszem obserwacji Zadanie 3. wraz z arkuszem obserwacji Zadanie 4. wraz z arkuszem obserwacji Zadanie 5. wraz z arkuszem obserwacji 6. ODPOWIEDZI DO ETAPU PISEMNEGO
Inne tego autora
Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i w...
35,57 zł
38,00 zł
Oszczędzasz: 2,43 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 2. Organizowanie produkcji gastronomicznej Uczeń: 1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów; 2) planuje produkcję potraw i napojów; 3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów; 4) ocenia jakość sporzą...
32,75 zł
35,00 zł
Oszczędzasz: 2,25 zł
Cena sugerowana przez wydawcę