Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaTechnik żywienia i usług gastronomicznych
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
-6%

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB

Joanna Ozdarska

Wydawnictwo:Format-AB
Autor: Joanna Ozdarska
Liczba stron: 252
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 16,5x23,5x0,9 cm
EAN:9788389184788
Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Cena sugerowana przez wydawcę:
35,00
32,75
Oszczędzasz: 2,25

Opis

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.