Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaKelner
44750501059KS
-18%

Obsługa gości ( konsumentów ) Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych

Renata Szajna , Danuta Ławniczak , Alina Ziaja

Wydawnictwo:Rea
Autor: Renata Szajna , Danuta Ławniczak , Alina Ziaja
Tłumacz:Praca zbiorowa
Liczba stron: 248
Rok wydania w Polsce: 2009
Format: 15.0x21.0cm
ISBN: 9788371418044
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788371418044
Obsługa gości ( konsumentów )
Cena sugerowana przez wydawcę:
41,40
33,96
Oszczędzasz: 7,44

Opis

Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi. Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu: - podziału, zasad funkcjonowania oraz - wyposażenia zakładów gastronomicznych, - wizerunku pracownika obsługi oraz - postawy wobec gości, - zasad opracowywania kart menu, - technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, - zasad i metod obsługi gości, - kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.