Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawodu

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów szkół ponadgimnazajlnych i policealnych kształcących w zawodzie technik architektury krajobrazu. Sztuka kompozycji, która w stosunku do architektury krajobrazu ma znaczenie podwójne - przestrzenne i kulturowe - nie należy do łatwych, gdyż wymaga znajomości budowy elementów tworzonej kompozycji, które będą ozdobą wnętrza ogrodowego, parku czy też wielkopowierzchniowego terenu zieleni. Ze względu na obszerny zakres materiału podręcznik został opracowany w t...
34,50  40,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,50 
Podręcznik do przedmiotu Urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych dla technika żywienia i gospodarstwa domowego.
19,09  24,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,91 
W drugiej części książki "Urządzenia elektroniczne" omówiono podstawowe układy elektroniczne oraz przykłady ich zastosowań w konkretnych urządzeniach elektronicznych, np.: wzmacniacze elektroniczne, elektroniczne układy przekształcające i generacyjne, układy cyfrowe – w tym przerzutniki, bramki, układy programowalne, rejestry, dekodery, multipleksery i demultipleksery, układy zasilające, tyrystorowe, prostowniki sterowane oraz sterowniki prądu przemiennego; opisano układy stosowane w urządzeniac...
37,32 
Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik elektronik. Część 1 obejmuje: anteny, propagację fal radiowych, nadajniki, odbiorniki radiowe, amplitunery, RDS, radiofonię cyfrową, telewizję (cyfrową, satelitarną, kablową), wybrane urządzenia elektroniki domowej i przemysłowej, telefonię....
38,86  45,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,64 
Część pierwsza poświęcona jest wybranym zagadnieniom z podstaw elektroniki dotyczącym rodzaju, działania i odpowiedniego doboru elementów składających się na określone urządzenie elektroniczne. Zwrócono uwagę na nowoczesne przyrządy półprzewodnikowe, hallotrony i elementy optoelektroniczne. Szczegółowo omówiono zagadnienia propagacji fal elektromagnetycznych i urządzeń nadawczo-odbiorczych oraz przetworników elektroakustycznych. Numer dopuszczenia: 13/00....
30,85 
Podręcznik do przedmiotu urządzenia elektroniczne dla technika elektronika. Autorzy w krótki i przystępny sposób przekazują wiadomości na temat budowy i działania urządzeń elektronicznych. Na końcu każdego rozdziału zamieszczono przykładowe zadania, a na końcu podręcznika testy, które wspomogą przygotowanie uczniów do zewnętrznych egzaminów zawodowych. Spis treści: 1. Specyfika urządzeń do zapisu i odczytu dźwięku oraz obrazu 2. Zniekształcenia i zakłócenia 3. Urządzenia elektroakustyczne...
40,84  46,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,86 
<P>To pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik zgodny z podstawą programową dla zawodu ,,technik mechatronik". Jest przeznaczony do nauczania w następujących typach szkół: czteroletnim technikum, trzyletnim technikum uzupełniającym, dwuletniej szkole policealnej i rocznej szkole policealnej na podbudowie liceum profilowanego o profilu mechatronicznym. Książka powinna zainteresować również studentów szkół wyższych studiujących na wydziale mechatroniki oraz inżynierów i kadrę techniczną...
72,46 
Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych). Podręcznik przedstawia najważniejsze wiadomości dotyczące systemów informatycznych. Szczegółowo opisuje rodzaje i budowę procesorów, sposoby montażu i zasady ich użytkowania. Wyczerpująco omawia również zagadnienia pamięci komputerowych, rodzaju i budowy pamięci wewnętrznych i zewnętrznych oraz funkcje, rod...
64,96 
Nowe wydanie książki zostało gruntownie zmienione w celu uwzględnienia zarówno zmian w technice komputerowej jak i dostosowania podręcznika do wymagań nowej formy egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik informatyk. Całość pracy składa się z 2 części. Pierwsza część omawia architekturę i działanie komputera. Druga część prezentuje działanie urządzeń peryferyjnych i ich współpracę z jednostką centralną. W części pierwszej omówiono budowę i działanie układów wchodzących...
37,13  44,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,77 
Zbiór zadań zawiera ćwiczenia, które są powiązane z treścią nowego podręcznika Urządzenia techniki komputerowej. Kwalifikacja INF.02. Część 1. Sprawdza wiedzę dotyczącą m.in.: identyfikacji elementów elektronicznych, charakterystyki systemów informatycznych i informacyjnych, cyberbezpieczeństwa, identyfikacji procesorów i parametrów płyty głównej, znajomości kart rozszerzeń, identyfikacji pamięci komputerowej. Pozwala przećwiczyć takie umiejętności, jak: przeliczanie wartości liczbowych z różnyc...
58,17 
Podręcznik zawiera podstawowe informacje na temat budowy i obsługi komputera, arytmetyki komputera, układów cyfrowych, elementów zestawu komputerowego, pamięci masowych, monitorów, interfejsów, urządzeń peryferyjnych, zasilania i chłodzenia, urządzeń peryferyjnych, podsystemu audio i sieci komputerowych. Podręcznik do kształcenia w zawodach: technik informatyk, technik teleinformatyk Typ szkoły: technikum i szkoła policealna...
39,29  44,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,51 
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków rozwoju w gastronomii, zasady prowadzenia marketingu i promocji w zakładach gastronomicznych. Następnie porusza tematy: przygotowania sali konsumenckiej, w tym: obrusy, zastawę stołową, sztućce, rodzaje nakryć, a także aranżacje i dekoracje sali. Przyszły praco...
63,06 
Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia sprzedaży, doboru metod i technik obsługi, przygotowywania miejsca wykonania usług, sposobów doboru i właściwego użytkowania urządzeń i sprzętu do wykonywania usług gastronomicznych....
77,71  81,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,39 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Obejmuje tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu i planowania usług gastronomicznych, zasad kalkulacji rozliczania usług gastronomicznych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, systemów obsługi w zakładach gastronomicznych, wyposażenia ...
61,60  65,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,40 
<P>Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu <STRONG>kelner</STRONG>, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji <STRONG>T.10</STRONG> (Organizowanie usług gastronomicznych).</P><P>Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i rozliczania usług gastronomicznych, organizacji przyjęć okolicznościowych w zakładzie gastronomicznym, organizacji szkoleń i konferencji, organizacji przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych, systemów ...
63,14  65,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,76 
Jaka jest kondycja światowego i krajowego rynku usług logistycznych? Jak rozwija się rynek usług magazynowych i kurierskich? Jakie funkcje pełnią centra logistyczne? Jakie narzędzia wykorzystuje się w funkcjonowaniu elektronicznych giełd transportowych? To tyko niektóre pytania, na które odpowiedzi znajdziemy w książce Usługi logistyczne. Teoria i praktyka. Pierwsze rozdziały nowego podręcznika odnoszą się do ogólnej, teoretycznej charakterystyki rynku usług logistycznych oraz jego części. Po...
39,16  47,25 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 8,09 
Podstawowe informacje o turystyce Charakterystyka rodzajów turystyki Krajowy produkt turystyczny Charakterystyka usług turystycznych Organizacja i obsługa imprez turystycznych...
29,47  34,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,03 
Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka....
37,92  44,40 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,48 
REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań se...
48,49  50,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,11 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego j...
67,94  70,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,96 
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.33. Organizacja i kontrolowanie robót budowlanych - B.33.4. Organizacja i kontrolowanie robót związanych z utrzymaniem obiektów budowlanych. W książce m. in. omówiono zarządzanie nieruchomościami z uwzględnieniem aktualnych przepisów prawa budowlanego, przyczyny i rodzaje uszkodzeń budynków, technologie stosowane przy wzmacnianiu konstrukcji, organizację robót remontowo-budowlanych. Przedstawiono ...
50,88  53,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,22 
Książka poświęcona jest identyfikacji uwarunkowań i charakterystyce kluczowych czynników współpracy obiektów świadczących usługi hotelarskie z serwisami umożliwiającymi dystrybucję usług w sieci, w tym zwłaszcza z serwisami zakupów grupowych. Praca zainteresuje pracowników naukowych i dydaktycznych szkół wyższych, studentów oraz nauczycieli uczących w technikach o profilu turystycznym. Będzie również wartościowym źródłem wiedzy dla pracowników branży turystycznej, w tym zwłaszcza menedżerów odpo...
68,45  75,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,55 
Wymagania jakościowe stawiane wpdzie używanej w gospodarce cieplnej i wybrane sposoby spełniania tych wymagań, czyli jej uzdatniania, stanowią treść książki. Jej adresatami są osoby związane bezpośrednio lub pośrednio z eksploatacją urządzeń do uzdatniania wody stosowanych w przemysłowych i komunalnych źródłach ciepła....
17,38  20,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,62 
Kompendium wiedzy przeznaczone dla osób kształcących się w zawodzie technik elektronik. Omówiono tu funkcje, parametry i zastosowanie urządzeń elektronicznych. Scharakteryzowano zadania bloków funkcjonalnych w urządzeniach elektronicznych na podstawie analizy schematów blokowych. Zebrano też wiadomości z zakresu optoelektroniki i techniki światłowodowej. Podręcznik przedstawia zastosowanie elementów optoelektronicznych oraz opisuje technologie i systemy transmisji światłowodowej, a także wprowad...
47,20  49,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,60 
Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji E.12 (Użytkowanie urządzeń osobistych komputera osobistego). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z wykorzystywaniem urządzeń peryferyjnych, ich łączenia i współpracy z komputerem oraz sprawnego posługiwania się nimi. Treści teoretyczne wyjaśnione zostały na podstawie wielu przykładów, ćwiczeń oraz kolorowych ilustracji wskazujących na możliwość ich praktycznego wykorzystania....
41,03  43,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,27 
Vademecum żywienia człowieka to wyjątkowa publikacja przedstawiająca w bardzo syntetyczny sposób podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka. Większość treści jest ujęta w formie tabel i rycin, co ułatwia przyswajanie wiedzy. Książka ta została napisana z myślą o tych, którzy chcą szybko odnaleźć i usystematyzować niezbędne wiadomości. Warto ją polecić uczniom szkół gastronomicznych (technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, technik technologii żywności, ale także kucharz i inne spok...
25,27  30,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,73 
W książce zawarte będą informacje uzupełniające poprzednie wydanie dotyczące miedzy innymi: wartości odżywczych czosnku oraz jego przydatności do przemysłu, pochodzenia i systematyki, biologii i rozmnażania, charakterystyki odmian zimowych i wiosennych, wymagań klimatycznych, wymagań glebowych, stanowiska w zmianowaniu i lokalizacji uprawy, uprawy gleby i nawożenia, metod uprawy, prac pielęgnacyjnych, chorób i szkodników występujących na czosnku oraz jego zbioru, dosuszania, przechowywania oraz ...
16,68  19,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,32 
Tematyka książki porusza aktualne kwestie związane z pozaprodukcyjnymi funkcjami rolnictwa. Autorzy omówili wpływ koncepcji zrównoważonego rozwoju na podejście do zagadnień związanych z rozwojem obszarów wiejskich w krajach Unii Europejskiej. Szczególną uwagę skupili na toczącej się obecnie dyskusji dotyczącej przyszłości krajobrazu wiejskiego i kwestiach związanych z postrzeganiem krajobrazu przez społeczeństwo. Przedstawili wartość krajobrazu jako wartość ekonomiczną. Omówione...
29,52  34,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,38 
Książka dopuszczona do użytku szkolnego przez Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Podręcznik zawiera następujące zagadnienia: ogólne zasady uprawy roślin warzywnych i szczegółowa ich uprawa w polu oraz pod osłonami, pędzenie warzyw, zmianowanie warzyw, uprawa grzybów jadalnych oraz hodowla i nasiennictwo roślin warzywnych. Zawarte w nim treści obejmują hasła programowe, a w niektórych działach wykraczają poza program. Korzystając z podręcznika trzeba dokonywać selekcji materiału s...
49,55  55,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,45 
W książce omówiono budowę wciągarek i wciągników sterowanych z poziomu roboczego. Podano zasady eksploatacji i obsługi z uwzględnieniem aktualnego stanu prawnego. Książka przeznaczona jest dla osób starających się o uprawnienia do obsługi wciągarek i wciągników oraz już obsługujących te urządzenia....
27,09  32,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,91 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.