Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża turystyczno-hotelarska

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
NOWOŚĆ! zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali; kwalifikacja SPL.02.4; typ szkoły: technikum Autorka: Aleksandra Lewandowska Wyd. 1, 2020 oprawa: miękka Zeszyt ćwiczeń zawiera krótsze i dłuższe zadania otwarte. Liczne zdjęcia pozwalają sprawdzić, czy uczeń rozpoznaje typowe miejsca i urządzenia w portach i terminalach. UWAGA! Nauczycielom, na ich wyraźne życzenie, wysyłamy mailowo bezpłatne odpowiedzi do ćwiczeń (w formacie pdf). Prosimy o...
26,22 
W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.: • podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja, • badania marketingowe, zarządzanie i planowanie, • mierniki stosowane w działalności hotelarskiej. Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami....
34,75  40,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,95 
Podręcznik został napisany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Treści zawarte w podręczniku oraz pytania i ćwiczenia umożliwiające uczniom sprawdzanie stopnia opanowania wiedzy są zgodne ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Rozdział pierwszy zawiera zagadnienia związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę...
22,88  25,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,12 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach.Zawiera załącznik, w którym przedstawiony jest szczegółowy plan sprzedażowy....
59,23  61,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,57 
Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom szkół i uczelni hotelarskich....
33,14  40,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,16 
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie - technik obsługi turystycznej. Z podręcznika mogą również korzystać uczniowie szkół hotelarskich, gastronomicznych i studenci oraz managerowie zainteresowani tematyką marketingu, w szczególności marketingu w turystyce....
32,00  35,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,80 
<P>Podręcznik zawiera:</P><UL> <LI>wprowadzenie w zasady marketingu,</LI> <LI>charakterystykę rynku usług turystycznych,</LI> <LI>omówienie metod tworzenia katalogów, materiałów promocyjnych i  informacyjnych,</LI> <LI>przegląd metod działań marketingowych.</LI></UL><P>Liczne pytania i ćwiczenia wymagają kreatywnego podejścia do omawianych zagadnień i skłaniają do samodzielnego rozwiązywania problemów.</P><P>Dodatkowym atutem książki są liczne pr...
51,36  53,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,24 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,74 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  36,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,74 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.11 (Obsługa gości przyjeżdżających i wyjeżdżających). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania procedur związanych z obsługą gości w recepcji, sporządzania związanej nimi dokumentacji, przyjmowania płatności w różnych formach, oferowania usług dodatkowych oraz udzielania informacji turystycznej. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracja...
37,79  44,25 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,46 
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Autorzy wyczerpująco opisali kwestie dotyczące przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Zaprezentowali informacje dotyczące przyjmowania i realizacji zamówień usług dodatkowych, ich organiz...
56,32 
Zeszyt ćwiczeń skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Zbiór zadań. Obsługa gości w obiekcie hotelarskim to idealna publikacja uzupełniająca podręczniki z zakresu obsługi gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Dzięki wykonaniu wielu różnorodnych zadań kandydat do zawodu technik hotelarstwa lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i nauczy się stosowania wiedzy teor...
59,12  61,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,58 
<P></P><P>Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum.</P><UL> <LI>Przedstawia podstawowe funkcje programów Office.</LI> <LI>Uczy technik pisania bezwzrokowego.</LI> <LI>Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie.</LI> <LI>Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART i  prezentuje ich wykonanie w oparciu o zrzuty ekranowe.</LI> <LI>Charakteryzuje podstawowe pisma urzędowe...
45,90  47,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,00 
Podręcznik prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Do książki dołączono płytę CD-ROM, na której znajduje się autorski program do obsługi informatycznej hotelu - prosty w obsłudze i jednocześnie zawierający wszystkie moduły, które mają profesjonalne programy stosowane w hotelach....
40,18  45,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,72 
Treści zawarte w podręczniku są podzielone na trzy rozdziały: technika komputerowa w hotelarstwie, użytkowe programy specjalistyczne, praca biurowa. W rozdziale pierwszym przedstawiono: organizację stanowiska pracy, budowę sprzętu komputerowego, obsługę informatyczną w obiektach hotelarskich, oprogramowanie komputerowe, pakiet MS Office, Internet, pocztę elektroniczną, techniki biegłego pisania na klawiaturze komputerowej. Rozdział drugi omawia programy hotelowe przeznaczone do wspomagania pracy...
33,05  37,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,05 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa prezentujący wiedzę i uczący umiejętności stosowania programów komputerowych wspomagających pracę w branży hotelarskiej, obsługi urządzeń biurowych, rezerwacji oraz prowadzenia korespondencji związanej z funkcjonowaniem obiektu hotelarskiego. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania. Do podręcznika jest dołączona płyta z programem komputerowym um...
62,19  64,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach (planowany termin wydania części 2 to styczeń 2023 r.) i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach s...
42,13  45,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,87 
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szkol...
46,81  50,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,19 
<P></P><P>Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu <STRONG>technik hotelarstwa</STRONG> na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji <STRONG>T.12</STRONG> (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).</P><UL> <LI>Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta.</LI> <LI>Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań. </LI> <LI>Wprowadza terminy angielskie i francuskie używane w branży hotelarskiej i  ...
50,41  52,60 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,19 
Treści kształcenia zostały podzielone na dwie części i ujęte zostały w następujących działach związanych z: rodzajami usług świadczonych przez gastronomię hotelową, wpływem kultury osobistej i etyki na jakość świadczonych usług, techniką oraz zasadami serwowania i podawania różnych potraw i napojów, technikami obsługi przyjęć okolicznościowych. W podręczniku zawarto również treści dotyczące rodzajów kart menu, sposobów rozliczeń kelnerskich, podstawowych zasad BHP i przepisów sanitarno-epidemi...
23,04  26,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,76 
W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich....
24,84  29,20 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,36 
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.33 (Obsługa podróżnych w portach i terminalach). Prezentuje wiedzę na temat organizowania i wykonywania obsługi podróżnych w portach i terminalach. Przedstawia m.in. oczekiwania klientów, technologie informatyczne w procesie planowania, organizacji oraz eksploatacji portów i terminali, oferty usług dla podróżnych i etapy obsługi podróżnych w terminalach pasażerskich. Pozwala zapoznać się z...
62,09  64,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.33 (Obsługa podróżnych w portach i terminalach). Autorki zaprezentowały wiedzę na temat procesu obsługi podróżnych w portach i terminalach. Przedstawiły m.in. sposoby przygotowania materiałów informacyjnych dla podróżnych, udzielania im informacji w terminalach pasażerskich i sporządzania dokumentacji związanej z obsługą. Wskazały dokumenty wymagane od podróżnych w terminalach pasażerskich...
62,09  64,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,71 
Podręcznik przeznaczony do zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej.
33,86  38,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,24 
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej. Materiał został podzielony na trzy części. W części drugiej przedstawiono: - bazę gastronomiczną w turystyce, - transport w turystyce....
34,75  40,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,95 
Podręcznik"Obsługa ruchu turystycznego" przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej. W części 3 podręcznika omówionoprzewodnictwo turystyczne i pilotaż wycieczek (m. in. przepisy prawne, szkolenia, prawa i obowiązki, metodykę pracy, przepisy bezpieczeństwa i higienę pracy oraz podobieństwa i różnice obydwu zawodów ) oraz różne formy ubezpieczeń i umów turystycznych....
35,21  43,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,89 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.   ...
34,63  37,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,37 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014.     ...
34,63  37,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,37 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.14. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2015 roku. ...
34,63  37,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,37 
Zbiór ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych) i T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Obejmuje tematy dotyczące pilotażu wycieczek, przewodnictwa turystycznego, grup turystycznych, zasad żywienia turystów, obsługi klienta podczas realizacji imprezy turystycznej, współpracy podmiotów turystycznych w zakresie realizowania impre...
38,38  40,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,12 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.