Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża turystyczno-hotelarskaTechnik hotelarstwa

Filtry

od do
Oprawa:
Język oryginału:
ISBN:
<P>Dokumentacja hotelowa. Ćwiczenia dla zawodu technik hotelarstwa.</P><P>Dla kwalifikacji: T.11 i T.12. Zeszyt ćwiczeń zawiera 65 zadań oraz formularze dokumentów hotelowych do wypełnienia. Ćwiczenia kształtują umiejętność wypełniania dokumentacji hotelowej i przygotowują do praktycznej obsługi gościa w hotelu.    </P><P> </P>...
22,47  24,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,53 
Zeszyt ćwiczeń przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje T.12 "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" w zawodzie technik hotelarstwa. Oprócz dokumentów dotyczących usług dodatkowych oraz służby pięter, znajdują się tam również zadania utrwalające wiedzę z typów śniadań oraz procedur dotyczących pracy służby pięter.<BR>Zeszyt ćwiczeń zawiera 56 zadań oraz formularze dokumentów hotelowych do wypełnienia. <BR>...
22,47  24,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,53 
DOKUMENTACJA HOTELOWA do kwalifikacji HGT.06. Realizacja usług w recepcji to nowoczesne, kolorowe, dostosowane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają aż 75 zupełnie nowych zadań oraz formularzy dokumentów hotelowych do wypełnienia. Ćwiczenia kształtują umiejętność wypełniania dokumentacji hotelowej i przygotowują do praktycznej obsługi gościa w hotelu....
35,57 
Podręcznik realizuje treści nowej podstawy programowej. Jest przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące schematu organizacyjnego hotelu, roli recepcji, bezpieczeństwa pracy w recepcji, etyki i kultury pracy, zasad komunikowania się z gośćmi, organizacji pracy służby parterowej oraz procedur obsługi gości przez pracowników służby parterowej. Treści teoretyczne wsparte zostały licz...
58,17  60,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,53 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia zagadnienia dotyczące:struktury organizacyjnej recepcji,rezerwacji, procedur przyjęcia gości do hotelu,obsługi gości w trakcie pobytu orazprocedury wykwaterowania gości z hotelu (check-out).Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami....
64,00  66,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,80 
Zbiór zawiera 6 zestawów testów przygotowujących do teoretycznego egzaminu zawodowego w zawodzie technik hotelarstwa. Każdy zestaw składa się z 50 zadań o tematyce zawodowej i 20 dotyczących zatrudnienia i działalności gospodarczej, a także zadania praktycznego z przykładowym rozwiązaniem. Na końcu zamieszczono klucz odpowiedzi do wszystkich zadań testowych oraz przykładowe rozwiązania zadań praktycznych wraz z pismami w języku angielskim, rosyjskim, francuskim i niemieckim....
32,38  39,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,92 
Proponowany P.T. Czytelnikom podręcznik pt. "Ekonomia i prawo w hotelarstwie" obejmuje najważniejsze zagadnienia z zakresu funkcjonowania przedsiębiorstw w gospodarce rynkowej oraz samodzielnego prowadzenia małego przedsiębiorstwa przez osoby fizyczne lub w ramach spółki osobowej. Podręcznik zawiera podstawowy zakres wiedzy niezbędny do zrozumienia istoty kategorii i pojęć ekonomicznych oraz znaczenia prawa dla funkcjonowania w życiu społecznym i gospodarczym....
24,84  28,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,16 
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi. Numer dopuszczenia: 22/2007...
33,94  41,40 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,46 
Podręcznik Ekonomia i prawo w hotelarstwie został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Ćwiczenia i zadania o różnym stopniu trudności zawarte w podręczniku pozwalają na dobre zrozumienie i utrwalenie przedstawionych zagadnień oraz praktyczne przyswajanie wiedzy. Wzbudzają ciekawość i zachęcają do poszerzania wiadomości. Podręcznik napisany jest przystępnym językiem. Zawiera wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy oraz słowniczek waż...
26,85  30,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,15 
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum i szkoły policealnej. Numer dopuszczenia: 23/2007...
27,54  31,50 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 3,96 
51,63  64,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 13,27 
<P>Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.       </P>...
33,70  36,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,30 
<P>Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.    </P>...
34,63  37,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,37 
<P>Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014.   </P>...
35,57  38,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,43 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014....
34,63  37,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,37 
Hotelarstwo cz. V Podstawy działalności przedsiębiorstwa jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (DzUz 17.02.2012 r., poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w czerwcu 2015 roku. Podręcznik został dopuszcz...
36,50  39,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,50 
Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (DzU z 17.02.2012 r. poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w kwietniu 2015 roku. ...
27,15  29,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 1,85 
W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a goś...
55,61  69,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 14,29 
W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.: • podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja, • badania marketingowe, zarządzanie i planowanie, • mierniki stosowane w działalności hotelarskiej. Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami....
34,75  40,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,95 
Podręcznik został napisany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Treści zawarte w podręczniku oraz pytania i ćwiczenia umożliwiające uczniom sprawdzanie stopnia opanowania wiedzy są zgodne ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Rozdział pierwszy zawiera zagadnienia związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę...
22,88  25,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,12 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach.Zawiera załącznik, w którym przedstawiony jest szczegółowy plan sprzedażowy....
59,23  61,80 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,57 
Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom szkół i uczelni hotelarskich....
33,14  40,30 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 7,16 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  35,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,74 
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 lutego 2019 r. w sprawie ogólnych celów i zadań kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz klasyfikacji zawodów szk...
30,26  36,00 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,74 
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.11 (Obsługa gości przyjeżdżających i wyjeżdżających). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania procedur związanych z obsługą gości w recepcji, sporządzania związanej nimi dokumentacji, przyjmowania płatności w różnych formach, oferowania usług dodatkowych oraz udzielania informacji turystycznej. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, dokumentami, ćwiczeniami i ilustracja...
37,79  44,25 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 6,46 
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Autorzy wyczerpująco opisali kwestie dotyczące przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Zaprezentowali informacje dotyczące przyjmowania i realizacji zamówień usług dodatkowych, ich organiz...
56,32 
Zeszyt ćwiczeń skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Zbiór zadań. Obsługa gości w obiekcie hotelarskim to idealna publikacja uzupełniająca podręczniki z zakresu obsługi gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Dzięki wykonaniu wielu różnorodnych zadań kandydat do zawodu technik hotelarstwa lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i nauczy się stosowania wiedzy teor...
59,12  61,70 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,58 
<P></P><P>Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum.</P><UL> <LI>Przedstawia podstawowe funkcje programów Office.</LI> <LI>Uczy technik pisania bezwzrokowego.</LI> <LI>Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie.</LI> <LI>Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART i  prezentuje ich wykonanie w oparciu o zrzuty ekranowe.</LI> <LI>Charakteryzuje podstawowe pisma urzędowe...
45,90  47,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 2,00 
Podręcznik prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Do książki dołączono płytę CD-ROM, na której znajduje się autorski program do obsługi informatycznej hotelu - prosty w obsłudze i jednocześnie zawierający wszystkie moduły, które mają profesjonalne programy stosowane w hotelach....
40,18  45,90 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 5,72 
Treści zawarte w podręczniku są podzielone na trzy rozdziały: technika komputerowa w hotelarstwie, użytkowe programy specjalistyczne, praca biurowa. W rozdziale pierwszym przedstawiono: organizację stanowiska pracy, budowę sprzętu komputerowego, obsługę informatyczną w obiektach hotelarskich, oprogramowanie komputerowe, pakiet MS Office, Internet, pocztę elektroniczną, techniki biegłego pisania na klawiaturze komputerowej. Rozdział drugi omawia programy hotelowe przeznaczone do wspomagania pracy...
33,05  37,10 
Cena sugerowana przez wydawcę
Oszczędzasz: 4,05 
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.