Opis
Proponowany P.T. Czytelnikom podręcznik pt. "Ekonomia i prawo w hotelarstwie" obejmuje najważniejsze zagadnienia z zakresu funkcjonowania przedsiębiorstw w gospodarce rynkowej oraz samodzielnego prowadzenia małego przedsiębiorstwa przez osoby fizyczne lub w ramach spółki osobowej. Podręcznik zawiera podstawowy zakres wiedzy niezbędny do zrozumienia istoty kategorii i pojęć ekonomicznych oraz znaczenia prawa dla funkcjonowania w życiu społecznym i gospodarczym.
Inne tego autora
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych na poziomie technikum i szkoły policealnej, dopuszczony do użytku szkolnego, numer dopuszczenia 35/2008....
26,22 zł
28,00 zł
Oszczędzasz: 1,78 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Logistyka to jedna z najbardziej rozwojowych dziedzin życia społeczeństw i gospodarki, warunkująca sukcesy jednostek przemysłowych, usługowych, budowlanych i wielu innych. Publikacja prezentuje aspekty logistyki gospodarczej w wersji zarządczej, czyli takiej, która dąży do optymalnego wykorzystania dostępnych narzędzi.
Układ treści podręcznika składa się z sześciu części tematycznych:
Pierwsza z nich dotyczy istoty i rozwoju logistyki, w tym jej pojęcia, rysu historycznego, a także pozycji polsk...
79,32 zł
109,00 zł
Oszczędzasz: 29,68 zł
Cena sugerowana przez wydawcę