Opis
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami.
Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycje projektów do realizowanie w trakcie wycieczek lub praktyk zawodowych. Książka kładzie nacisk na uważne wykonywanie zadań, zachęca ucznia do wnikliwej samooceny i skłania do wyciągania wniosków. Pracownia pomyślana jest jako podręcznik do praktycznej nauki zawodu, który ułatwi zastosowanie zdobytej na zajęciach teoretycznej wiedzy w praktyce. Publikacja może też stanowić cenny materiał powtórzeniowy dla osób przystępujących eksternistycznie do egzaminów.
Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycje projektów do realizowanie w trakcie wycieczek lub praktyk zawodowych. Książka kładzie nacisk na uważne wykonywanie zadań, zachęca ucznia do wnikliwej samooceny i skłania do wyciągania wniosków. Pracownia pomyślana jest jako podręcznik do praktycznej nauki zawodu, który ułatwi zastosowanie zdobytej na zajęciach teoretycznej wiedzy w praktyce. Publikacja może też stanowić cenny materiał powtórzeniowy dla osób przystępujących eksternistycznie do egzaminów.
Inne tego autora
<P>Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie <STRONG>kelner</STRONG> w zakresie kwalifikacji <STRONG>T.9</STRONG>. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzając...
47,20 zł
49,80 zł
Oszczędzasz: 2,60 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Testy egzaminacyjne. Szkoły ponadgimnazjalneliczba ocen: 1zaloguj się, aby móc oceniaćKsiążkaIlośćcena:29,90 złDo koszykaOpisPublikacja pomaga w przygotowaniach do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Zawiera zestaw 5 testów do pisemnej części egzaminu, klucz odpowiedzi do testów oraz zadania praktyczne z przykładowymi rozwiązaniami do części praktycznej.Wszystkie zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań...
26,23 zł
30,70 zł
Oszczędzasz: 4,47 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Jeśli szukasz książki, która pomoże Ci przyswoić mocne podstawy języka niemieckiego, "Niemiecki. Kurs dla początkujących" wydawnictwa Lingo jest w sam raz dla Ciebie!
Zalety kursu:
- współczesny język, przydatne słówka i zwroty
- gramatyka w pigułce, proste i klarowne objaśnienia
- po każdej lekcji ćwiczenia z kluczem
- konsultacja językowa hiszpańskich lektorów
- pomocne dodatki: tablice z przydatnymi informacjami, słowniczek hiszpańsko-polski
- nagrania MP3 wszystkich dialogów i słownictwa gra...
17,48 zł
23,00 zł
Oszczędzasz: 5,52 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.5.
28,18 zł
33,00 zł
Oszczędzasz: 4,82 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji <STRONG style="TEXT-ALIGN: justify; WIDOWS: 1; TEXT-TRANSFORM: none; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; FONT: 14px/18px 'Calibri W02 Bold', Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif; WHITE-SPACE: normal; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(74,72,72); WORD-SPACING: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">T.15</STRONG> (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym ...
38,38 zł
40,50 zł
Oszczędzasz: 2,12 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu z...
64,96 zł
67,80 zł
Oszczędzasz: 2,84 zł
Cena sugerowana przez wydawcę