Opis
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.
Inne tego autora
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia wzbogacone licznymi ilustracjami od zadań praktycznych, które uczeń ma wykonywać w czasie zajęć w szkolnej pracowni, poprzez uzupełniania tekstu, pytania otwarte i zamknięte, po propozycj...
67,94 zł
70,90 zł
Oszczędzasz: 2,96 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
<P>Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji <STRONG>T.6</STRONG> (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią jeszcze problem, i umożliwia rzetelną samoocenę. Ćwiczy w rozwiązywaniu praktycznej i teoretycznej części egzaminu zawodowego.</P>...
36,72 zł
43,00 zł
Oszczędzasz: 6,28 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Jeśli szukasz książki, która pomoże Ci przyswoić mocne podstawy języka niemieckiego, "Niemiecki. Kurs dla początkujących" wydawnictwa Lingo jest w sam raz dla Ciebie!
Zalety kursu:
- współczesny język, przydatne słówka i zwroty
- gramatyka w pigułce, proste i klarowne objaśnienia
- po każdej lekcji ćwiczenia z kluczem
- konsultacja językowa hiszpańskich lektorów
- pomocne dodatki: tablice z przydatnymi informacjami, słowniczek hiszpańsko-polski
- nagrania MP3 wszystkich dialogów i słownictwa gra...
17,48 zł
23,00 zł
Oszczędzasz: 5,52 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nowe wydanie kursu języka niemieckiego z bestsellerowej serii "Superkursów" Lingo.
Kompletny zestaw do samodzielnej nauki:
- Intensywny kurs w 30 lekcjach
- Rozmówki polsko-niemieckie
- 150 minut kursu audio (CD MP3).
"Niemiecki. Superkurs" to pierwsze tak kompleksowe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się języka od podstaw, a zarazem możliwie szybko móc korzystać z jego znajomości w życiu codziennym. Łączy w sobie zalety intensywnego kursu, sprawdzoną w praktyce użyteczność rozmów...
20,42 zł
34,90 zł
Oszczędzasz: 14,48 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Testy egzaminacyjne. Szkoły ponadgimnazjalneliczba ocen: 1zaloguj się, aby móc oceniaćKsiążkaIlośćcena:29,90 złDo koszykaOpisPublikacja pomaga w przygotowaniach do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Zawiera zestaw 5 testów do pisemnej części egzaminu, klucz odpowiedzi do testów oraz zadania praktyczne z przykładowymi rozwiązaniami do części praktycznej.Wszystkie zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań...
26,23 zł
30,70 zł
Oszczędzasz: 4,47 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Możliwość wykorzystania potencjału kuchni regionalnych w kształtowaniu potencjału produktu turystycznego. cz.3.
56,38 zł
66,00 zł
Oszczędzasz: 9,62 zł
Cena sugerowana przez wydawcę