Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIDo nauki zawoduBranża gastronomicznaKelner
Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP
-5%

Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP

Piotr Dominik

Wydawnictwo:WSiP
Autor: Piotr Dominik
Liczba stron: 152
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2015
Format: 17x24 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788302150333
Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,80
47,20
Oszczędzasz: 2,60

Opis

Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły). Treści repetytorium oraz testów i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamówień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów oraz sztuka barmańska.  


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.