Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Jadłonomia po polsku
-31%

Jadłonomia po polsku

Marta Dymek

Wydawnictwo:Marginesy
Autor: Marta Dymek
Liczba stron: 280
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2022
Format: 210x165 mm
EAN:9788367406505
Jadłonomia po polsku
Cena sugerowana przez wydawcę:
69,90
48,26
Oszczędzasz: 21,64

Opis

Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.