Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
50893901049KS
-24%

Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Andrzej Fiedoruk

Wydawnictwo:Muza
Autor: Andrzej Fiedoruk
Tłumacz: Leszek Mokrzycki
Liczba stron: 144
Rok wydania w Polsce: 2010
Format: 20.0x29.0cm
ISBN: 9788374957991
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788374957991
Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Cena sugerowana przez wydawcę:
19,99
15,19
Oszczędzasz: 4,80

Opis

Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka. Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.