Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
-24%

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Andrzej Fiedoruk

Wydawnictwo:Zysk i S-ka
Autor: Andrzej Fiedoruk
Liczba stron: 400
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 14,5x20,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788377859735
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
Cena sugerowana przez wydawcę:
29,90
22,72
Oszczędzasz: 7,18

Opis

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.