Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIHistoria
Historia kuchni polowej
-34%

Historia kuchni polowej

Andrzej Fiedoruk

Wydawnictwo:SBM
Autor: Andrzej Fiedoruk
Liczba stron: 304
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2024
Format: 205x145 mm
EAN:9788383481852
Historia kuchni polowej
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,00
38,66
Oszczędzasz: 20,34

Opis

Armia maszeruje na brzuchu w myśl znanej wojskowej sentencji autor wędruje przez stulecia wraz z wojskami walczącymi w największych wojennych kampaniach, bitwach i potyczkach. Prezentuje historię od kuchni w dosłownym tego słowa znaczeniu od starożytności po czasy II wojny światowej. W pełnych pasji opowieściach zdradza, co warzono w wojskowych kotłach, co można było znaleźć w żołnierskich menażkach i oczywiście czym to popijano, bo woda nie zawsze nadawała się do spożycia, zaś alkohol był nie tylko środkiem odurzającym dodającym animuszu, ale także często zamiennikiem jedzenia.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.