Opis
Pierwsze kiełbasy 9...) były wyrabiane już przez ludzi pierwotnych, którzy do żołądka zwierzęcego wkładali inne wnętrzości upieczone nad ogniem. Być może szkocka potrawa haggis pochodzi od takich właśnie wyrobów. Grecy i Rzymianierozwinęli sztukę robienia kiełbas. Niemcy, którzy twierdzą, że wymyślili kiełbasę, przejeli prawdopodobnie przepis od Rzymian. Prawdziwymi artystami w tej dziedzinie są jednak Francuzi.
Inne tego autora
Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!Wśród nich:- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło), - zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu), - ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał, - warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery, - chleb i wypieki, - przetwory (z warzyw ...
192,41 zł
299,00 zł
Oszczędzasz: 106,59 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Smażąc konfitury, smakując dżemy i galaretki wędruję myślą do lat dziecięcych, które kojarzą mi się z pachnącym sianem i ukwieconym sadem. Pamiętam \"wiejskie cukierki\" tj mieszankę suszonych owoców: były to śliwki mirabelki bez skórki, wiśnie, czereśnie i morele. Chciałabym, aby wszystkie dzieci mogły jeść takie słodycze, dlatego prosę - zapewnijcie im takie niezapomniane smakowe wspomnienia....
30,34 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 9,56 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem, ale również na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych [...] Te gęste od letnich wieczorów: aroniowa, malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa. Rozgrzane słońcem dojrzałych brzoskwiń i moreli, cytrusów. Nalewki - moi sprzymierzeńcy, lekarze. Ileż razy wspierały w chorobie, trwały wiernie przy łóżku. [...] Ziołowe - aromatyczne o wyjątkowym smaku, których sam zapach leczy, z kardamonu, pachnących czeremchą, róż...
30,34 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 9,56 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Książka ta nie jest zbiorem przepisów, które należy bezwzględnie stosować w okresie postu. Jest raczej zbiorem propozycji na urozmaicenie naszej tradycyjnej kuchni....
28,73 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 11,17 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami.
Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury....
22,74 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 7,16 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W książce znajdziemy wielokrotnie sprawdzone receptury na najlepsze domowe ciasta, w tym tak żelazny repertuar, jak tort czekoladowy, który zawsze cieszy się niezmiennym smakiem. Wzbogaciłam zbiór o desery, które na trwałe weszły do naszych domów, i stąd, obok serników czy szarlotek, pojawiają się tiramisu i przepyszna panacotta.
Smacznego !...
34,58 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 5,32 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Kupujący ten produkt kupili także:
Służy przygotowującym się do pierwszej Spowiedzi i Komunii Świętej. Jest bardzo praktyczny, gdyż łączy w sobie elementy podręcznika oraz zeszytu ćwiczeń ucznia. Obok przystępnego dla dziecka tekstu jest cała gama ćwiczeń pozwalających dziecku interaktywnie przyswajać sobie prawdy wiary. Podręcznik ten przeznaczony jest do katechezy w szkole oraz katechezy przyparafialnej....
31,83 zł
32,00 zł
Oszczędzasz: 0,17 zł
Cena sugerowana przez wydawcę