Opis
Smażąc konfitury, smakując dżemy i galaretki wędruję myślą do lat dziecięcych, które kojarzą mi się z pachnącym sianem i ukwieconym sadem. Pamiętam "wiejskie cukierki" tj mieszankę suszonych owoców: były to śliwki mirabelki bez skórki, wiśnie, czereśnie i morele. Chciałabym, aby wszystkie dzieci mogły jeść takie słodycze, dlatego prosę - zapewnijcie im takie niezapomniane smakowe wspomnienia.
Inne tego autora
230,88 zł
299,00 zł
Oszczędzasz: 68,12 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Zapraszam do wybróbowania swoich sił w wypieku pieczywa, bo jestem przekonana, że jest to z różnych względów bardzo wartościowe.
28,82 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 11,08 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Witam poraz kolejny. Niniejsza ksiązka odchodzi nieco od standardu naszej serii. Grill nie jest częścią polskiej tradycji kulinarnej, ale zakorzenił się w niej tak mocno, że przemilczanie i udawanie, że nie istnieje, nie ma sensu. Grill to również sposób na wspólną biesiadę, a przecież o to właśnie chodzi. Jeśli będziecie ambitni i nie zadowolicie się jedynie kiełbasą i chlebem, to przygotowanie rodzinnego barbecue sprawi Wam dużo radości i będzie okazją do wspólnej zabawy - przecież nie zawsze ...
30,34 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 9,56 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W książce znajdziemy wielokrotnie sprawdzone receptury na najlepsze domowe ciasta, w tym tak żelazny repertuar, jak tort czekoladowy, który zawsze cieszy się niezmiennym smakiem. Wzbogaciłam zbiór o desery, które na trwałe weszły do naszych domów, i stąd, obok serników czy szarlotek, pojawiają się tiramisu i przepyszna panacotta.
Smacznego !...
34,58 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 5,32 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!Wśród nich:- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło), - zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu), - ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał, - warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery, - chleb i wypieki, - przetwory (z warzyw ...
192,41 zł
299,00 zł
Oszczędzasz: 106,59 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami.
Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury....
22,74 zł
29,90 zł
Oszczędzasz: 7,16 zł
Cena sugerowana przez wydawcę