Opis
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami.
Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia, prawidłową budowę wędzarni, właściwości różnych rodzajów drewna do wędzenia oraz sprawdzone receptury.
Inne tego autora
W książce znajdziemy wielokrotnie sprawdzone receptury na najlepsze domowe ciasta, w tym tak żelazny repertuar, jak tort czekoladowy, który zawsze cieszy się niezmiennym smakiem. Wzbogaciłam zbiór o desery, które na trwałe weszły do naszych domów, i stąd, obok serników czy szarlotek, pojawiają się tiramisu i przepyszna panacotta.
Smacznego !...
34,58 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 5,32 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Zapraszam do wybróbowania swoich sił w wypieku pieczywa, bo jestem przekonana, że jest to z różnych względów bardzo wartościowe.
28,82 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 11,08 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Książka ta nie jest zbiorem przepisów, które należy bezwzględnie stosować w okresie postu. Jest raczej zbiorem propozycji na urozmaicenie naszej tradycyjnej kuchni....
28,73 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 11,17 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wędzenie ryb morskich oraz słodkowodnych, świeżych o mrożonych. Dokładne wskazówki na temat utrwalania ryb: solenia, peklowania i dalszej obróbki z dokładnymi recepturami....
18,93 zł
24,90 zł
Oszczędzasz: 5,97 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
230,88 zł
299,00 zł
Oszczędzasz: 68,12 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem, ale również na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych [...] Te gęste od letnich wieczorów: aroniowa, malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa. Rozgrzane słońcem dojrzałych brzoskwiń i moreli, cytrusów. Nalewki - moi sprzymierzeńcy, lekarze. Ileż razy wspierały w chorobie, trwały wiernie przy łóżku. [...] Ziołowe - aromatyczne o wyjątkowym smaku, których sam zapach leczy, z kardamonu, pachnących czeremchą, róż...
30,34 zł
39,90 zł
Oszczędzasz: 9,56 zł
Cena sugerowana przez wydawcę