Opis
Ryby pojawiają się na naszych stołach dużo rzadziej niż mięso. Z powodu braku tradycyjnych potraw polskich sporadycznie przyrządzamy także owoce morza. Ale warto pamiętać, że jedne i drugie są bogate w żelazo, a ponadto mają znacznie mniej nasyconych tłuszczów i cholesterolu niż potrawy mięsne. Książka Ryby i owoce morza to zbiór pomysłów zarówno na tradycyjne polskie dania rybne, jak i nowe, zaskakujące sposoby ich przyrządzania. Znalazły się w niej także doskonałe receptury na przygotowanie owoców morza.
Inne tego autora
Prawdziwki, pieczarki, boczniaki, kurki, podgrzybki – to najpopularniejsze gatunki grzybów, które królują na naszych stołach. Jak z pomysłem je wykorzystać i wydobyć z nich leśne smaki, podpowiedzą przepisy zgromadzone w prezentowanej książce....
9,49 zł
9,99 zł
Oszczędzasz: 0,50 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na nasze zdrowie i samopoczucie. Nierzadko jednak pojawiają się obawy dotyczące trudności wykonania wegańskich potraw książka Zielona kuchnia jednogarnkowa jest odpowiedzią na te wątpliwości. Dania jednogarnkowe słyną z prostoty i wygody w przygotowaniu, a dodatkowo pozwalają zaoszczędzić czas. Książka zawiera zbiór inspirujących przepisów na sycące i wartościowe wegańskie dania....
32,73 zł
49,95 zł
Oszczędzasz: 17,22 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Ze względu na dostępność produktów nasze dania różnią się w zależności od pór roku. Wiosna to pora dojrzewania nowalijek, latem pojawiają się świeże warzywa i owoce, jesień to czas zbioru owoców w sadach, zimą zaś wykorzystuje się zapasy – mrożonki, kiszonki i inne przetwory. Kuchnia polska na cztery pory roku to uporządkowany zbiór pomysłów, który pomoże wykorzystać to, co najlepszego ma dla nas natura....
22,47 zł
29,95 zł
Oszczędzasz: 7,48 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Kasze od dawna goszczą na polskich stołach. Jednak przez pewien czas zostały zapomniane, a szkoda, ponieważ są bogate w minerały, witaminy, są niedrogie i do tego pyszne. Książka przedstawia przepisy z wykorzystaniem kasz: gryczanej, jaglanej, jęczmiennej, a także innych, mniej znanych na naszych stołach, ale równie zdrowych....
9,49 zł
9,99 zł
Oszczędzasz: 0,50 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Dieta wegetariańska to po prostu dieta bezmięsna. Często się uznaje, że przez brak tego składnika w pokarmach jest ona niezdrowa. Nic bardziej mylnego, ponieważ są rośliny, które mogą zastąpić to, co w mięsie najcenniejsze, czyli białko, żelazo oraz witaminy A i B. Książka Dania wegetariańskie to zbiór przepisów na smaczne i zdrowe potrawy bez mięsa. Propozycje na smakowite przekąski, śniadania, obiady i kolacje zachęcą każdego, kto ceni sobie zdrowy styl życia....
9,49 zł
9,99 zł
Oszczędzasz: 0,50 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Codzienny jadłospis wcale nie musi zawierać mięsa, aby potrawy były smaczne i zdrowe.
Przy odrobinie chęci jesteśmy w stanie zastąpić białko, żelazo, witaminy A i B – zawarte w mięsie, innymi produktami roślinnymi, które są w stanie zaspokoić nasze zapotrzebowanie.
Prezentowane przepisy to doskonałe pomysły na urozmaicenie diety wegetarianina. Zdrowe śniadania, pomysłowe obiady, smaczne kolacje i przekąski z pewnością zaspokoją najbardziej wymagających....
5,99 zł