Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPoradniki
Domowe kiszonki, które leczą
-24%

Domowe kiszonki, które leczą

Ewa Sypnik-Pogorzelska , Magdalena Jendrzejewska-Jarzynka

Wydawnictwo:RM
Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska , Magdalena Jendrzejewska-Jarzynka
Liczba stron: 224
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2020
Format: 16,5x23,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788381512435
Domowe kiszonki, które leczą
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,99
30,42
Oszczędzasz: 9,57

Opis

Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.
W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Co więcej, dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich niezwykłe zalety zdrowotne.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.