Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia wegańska na cztery pory roku w.2023
-26%

Kuchnia wegańska na cztery pory roku w.2023

Ewa Sypnik-Pogorzelska , Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska

Wydawnictwo:RM
Autor: Ewa Sypnik-Pogorzelska , Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Liczba stron: 192
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2023
EAN:9788381517942
Kuchnia wegańska na cztery pory roku w.2023
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,99
36,79
Oszczędzasz: 13,20

Opis

Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.