Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPoradnikiZdrowie i uroda
Domowe kiszonki które leczą w.4
-39%

Domowe kiszonki które leczą w.4

Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska , Ewa Sypnik-Pogorzelska

Wydawnictwo:RM
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska , Ewa Sypnik-Pogorzelska
Liczba stron: 224
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2023
Format: 231x163 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788381517539
Domowe kiszonki które leczą w.4
Cena sugerowana przez wydawcę:
49,99
30,42
Oszczędzasz: 19,57

Opis

Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku.

W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne.

Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.