Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIEncyklopedie
Żywienie człowieka. Słownik Terminologiczny
-15%

Żywienie człowieka. Słownik Terminologiczny

Henryk Gertig

Wydawnictwo:PWN
Autor: Henryk Gertig
Liczba stron: 152
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2014
Format: 23,7x16,7 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788301150730
Żywienie człowieka. Słownik Terminologiczny
Cena sugerowana przez wydawcę:
39,00
33,15
Oszczędzasz: 5,85

Opis

Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.
W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych.
Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami - lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.