Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieMedycyna
42863900218KS
-28%

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Henryk Gertig , Juliusz Przysławski

Wydawnictwo:PZWL
Autor: Henryk Gertig , Juliusz Przysławski
Tłumacz: Iwona Banach
Liczba stron: 468
Rok wydania w Polsce: 2007
Format: 20.5x28.5cm
ISBN: 9788320036039
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788320036039
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Cena sugerowana przez wydawcę:
99,00
71,28
Oszczędzasz: 27,72

Opis

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.