Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Wędzenie ryb
-24%

Wędzenie ryb

Tadeusz Barowicz

Wydawnictwo:Rea
Autor: Tadeusz Barowicz
Liczba stron: 128
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 16,5x23,5x0,9 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788379932900
Wędzenie ryb
Cena sugerowana przez wydawcę:
29,90
22,72
Oszczędzasz: 7,18

Opis

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.
Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.
Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.