Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kąski z gąski, indyka i kaczki
-27%

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Tadeusz Barowicz

Wydawnictwo:Rea
Autor: Tadeusz Barowicz
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2017
Format: 16,5x23,5 cm
EAN:9788379933143
Kąski z gąski, indyka i kaczki
Cena sugerowana przez wydawcę:
29,90
21,70
Oszczędzasz: 8,20

Opis

Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.