Opis
Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda chwila spędzona na łonie natury i przy łowiectwie. Sezonem dziczyzny jest jesień i wczesna zima, wtedy mięso jest najsmaczniejsze. Książka dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich.
Inne tego autora
Polskie zamiłowanie do łowów jest legendarne. Polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. W Polsce poluje się do dziś. Książka ta dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich. ...
15,88 zł
20,90 zł
Oszczędzasz: 5,02 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej.
Książka napisana barwnym, niezwykle obrazowym językiem wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania- każdy z rozdziałów poprzedza wstęp zawierający niezbędne informacje wyjaśniające omawianą dziedzinę.
Na książkę składa się unikalny zbiór około 3000 wyp...
77,22 zł
165,00 zł
Oszczędzasz: 87,78 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne...
30,30 zł
42,00 zł
Oszczędzasz: 11,70 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W tomie "Makarony, pierogi i naleśniki", poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, kluski i wiele innych dań z mąki, kaszy oraz ryżu.
Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską....
28,70 zł
39,00 zł
Oszczędzasz: 10,30 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda chwila spędzona na łonie natury i przy łowiectwie. Sezonem dziczyzny jest jesień i wczesna zima, wtedy mięso jest najsmaczniejsze. Książka dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich....
22,79 zł
29,99 zł
Oszczędzasz: 7,20 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne drobne przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki.
Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej
charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską....
28,70 zł
39,00 zł
Oszczędzasz: 10,30 zł
Cena sugerowana przez wydawcę