Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
53318300207KS
-28%

Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika

Hanna Szymanderska

Wydawnictwo:Multico
Autor: Hanna Szymanderska
Tłumacz: Aleksander Pogorzelski
Liczba stron: 124
Oprawa: do publikacji dołączona płyta CD
Seria wydawnicza: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
Rok wydania w Polsce: 2011
Format: 11.5x17.5cm
ISBN: 9788370738709
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788370738709
Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika
Cena sugerowana przez wydawcę:
42,00
30,30
Oszczędzasz: 11,70

Opis

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. „Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne, * skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny, * czym się różnią filety od kotletów, * jakie mięso jest najlepsze na pieczeń, * jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.