Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
-26%

Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw

Wojciech Giebuta

Wydawnictwo:Wydawnictwo Czas Wina
Autor: Wojciech Giebuta
Liczba stron: 160
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2020
Format: 235x185x10 mm
EAN:9788363908317
Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
Cena sugerowana przez wydawcę:
68,00
50,04
Oszczędzasz: 17,96

Opis

Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.

Opinie

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.