Szukaj Szukaj
SZKOŁA I EDUKACJAPodręczniki akademickieEkonomia
52207201644KS
-15%

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

Aleksandra Kowalska

Wydawnictwo:Difin
Autor: Aleksandra Kowalska
Tłumacz: Alina Kuzborska
Liczba stron: 296
Rok wydania w Polsce: 2010
Format: 16.0x23.0cm
ISBN: 9788376413228
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788376413228
Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym
Cena sugerowana przez wydawcę:
50,00
42,75
Oszczędzasz: 7,25

Opis

Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić.


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.