Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPopularnonaukowa
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności
-18%

Ekonomiczne problemy fałszowania żywności

Aleksandra Kowalska

Wydawnictwo:UMCS
Autor: Aleksandra Kowalska
Liczba stron: 300
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2019
Format: 17,8x25 cm
EAN:9788322792025
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności
Cena sugerowana przez wydawcę:
37,80
30,96
Oszczędzasz: 6,84

Opis

Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.