Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Italia na talerzu
-25%

Italia na talerzu

Francois-Regis Gaudry , Aleksandra Weksej , Agnieszka Dywan

Wydawnictwo:Znak
Autor: Francois-Regis Gaudry , Aleksandra Weksej , Agnieszka Dywan
Liczba stron: 464
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2022
Format: 328x240 mm
EAN:9788324083497
Italia na talerzu
Cena sugerowana przez wydawcę:
229,99
172,22
Oszczędzasz: 57,77

Opis

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.

Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.

.Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?

.Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?

.Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?

.Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?

.Czy gnocchi można jeść również na deser?

Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.

KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ

5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii - na tę książkę przygotuj osobną półkę!


Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.