Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
-36%

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

Anna Wojciechowska

Wydawnictwo:Regio
Autor: Anna Wojciechowska
Liczba stron: 125
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2016
Format: 23,5x16,5 cm
EAN:9788393104475
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
Cena sugerowana przez wydawcę:
32,00
20,55
Oszczędzasz: 11,45

Opis

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim książka została wydana w twardej oprawie.
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.