Opis
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.
Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.
Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu cudze chwalicie, swego nie znacie.
Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.
Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu cudze chwalicie, swego nie znacie.
Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
Inne tego autora
Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść o gościnności i historiach, które toczą się wokół stołu. Potrawy czerpiące z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu - to znak firmowy Andrzeja Polana. Autor przypomni czytelnikom, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacniając związki, przyjaźnie, scalając rodzinę. Książka nawiąże do piknikowych i sielskich klimatów, pełnych ziół, polnych kwiatów, naturalnych materiałów. Autorem zdjęć jest Krzysztof Wellman, ...
29,19 zł
49,90 zł
Oszczędzasz: 20,71 zł
Cena sugerowana przez wydawcę
W książce znajduje się 80 różnorodnych przepisów zebranych w 3 działach: z pieca, z patelni, z garnka. Część dań powstawała na oczach widzów programu Doradca smaku, a część Autor przygotował specjalnie do tej książki. Wszystkie potrawy są ilustrowane. Przyrządzanie niektórych zostało utrwalone na fotografiach krok po kroku, inne prezentują się w całej okazałości, pięknie podane. Autor zachęca do inspirowania się jego pomysłami, gotowania w domu i traktowania tego jako ogromną przyjemność. Dania ...
22,67 zł
34,90 zł
Oszczędzasz: 12,23 zł
Cena sugerowana przez wydawcę