Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Cztery pory roku na Polanie Smaków
-36%

Cztery pory roku na Polanie Smaków

Andrzej Polan

Wydawnictwo:Słowne (dawniej Burda Książki)
Autor: Andrzej Polan
Liczba stron: 200
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2021
Format: 260x204x30 mm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788382510010
Cztery pory roku na Polanie Smaków
Cena sugerowana przez wydawcę:
69,90
44,90
Oszczędzasz: 25,00

Opis

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.
Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.
Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu cudze chwalicie, swego nie znacie.
Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.