Szukaj Szukaj
KSIĄŻKILiteraturaPoradniki
Celiakia - autodiagnoza i samodzielne leczenie
-36%

Celiakia - autodiagnoza i samodzielne leczenie

Rory Jones

Wydawnictwo:Vital
Autor: Rory Jones
Liczba stron: 495
Oprawa: broszurowa
Rok wydania w Polsce: 2019
Format: 14,5x20,5 cm
Dostępność:Produkt czasowo niedostępny
EAN:9788381682534
Celiakia - autodiagnoza i samodzielne leczenie
Cena sugerowana przez wydawcę:
59,50
38,29
Oszczędzasz: 21,21

Opis

Czy te objawy dotknęły również Ciebie?
Czy cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemię i/lub swędzenie skóry? Czy zdiagnozowałeś u siebie alergię pokarmową? A może konsultowałeś się z licznymi lekarzami, którzy przepisywali Ci leki i zalecali diety, ale one tylko chwilowo złagodziły niektóre objawy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na którekolwiek z powyższych pytań, możesz mieć celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten, białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu.
Dlaczego gluten szkodzi?
Gluten uszkadza wyściółkę jelita cienkiego, przez co nie może ono prawidłowo wchłaniać pokarmu. Bez niezbędnych składników odżywczych cały organizm cierpi. Choroba dotyka prawie jedną na sto osób, a 85% z nich pozostaje niezdiagnozowanych i nieleczonych. Powikłania celiakii obejmują niepłodność, choroby wątroby, depresję, inne choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1 i choroby tarczycy, a nawet nowotwory.
Jedna książka na wiele dolegliwości!
Lek na Twoje problemy ze zdrowiem może znajdować się w tej książce. Dr Peter H. R. Green, dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Columbia i światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii, wraz z Rory Jones, uznaną autorką książek z zakresu medycyny, u której zdiagnozowano celiakię w 1998 roku, napisali wyjątkowy przewodnik dotyczący tej choroby: jej prawidłowego diagnozowania, leczenia i życia z nią.
Czas, byś odkrył:
najnowsze badania medyczne dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten,
porady dotyczące radzenia sobie z psychologicznymi aspektami życia z przewlekłą chorobą i na diecie bezglutenowej,
nowe wytyczne dotyczące eliminowania objawów celiakii,
pełne spektrum bezpiecznych składników i zbóż, listę bezglutenowych produktów oraz krajowych i międzynarodowych grup wsparcia.
Autorytety nie mogą się mylić!

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.