Szukaj Szukaj
KSIĄŻKIKulinaria
Zbierz, przechowaj, zjedz
-25%

Zbierz, przechowaj, zjedz

Johannes Wtterbck , Theres Lundn , Ewa Wojciechowska

Wydawnictwo:Znak
Autor: Johannes Wtterbck , Theres Lundn , Ewa Wojciechowska
Liczba stron: 224
Oprawa: twarda
Rok wydania w Polsce: 2021
Format: 210x165 cm
EAN:9788324073702
Zbierz, przechowaj, zjedz
Cena sugerowana przez wydawcę:
54,99
41,18
Oszczędzasz: 13,81

Opis

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
wyraziste kimchi,
wyborną pastę z fety i tymianku,
makaron z kremowym sosem z jarmużu,
zupę z chrzanową śmietanką,
kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Opinie

Inne tego autora

Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.